Gewapende overval echtpaar in woonboerderij aan de Watersteeg

  • Vorstenbosch
  • Update¬†

Uit angst bad het vrouwelijke slachtoffer hardop en zei een Weesgegroet op.

Update

De politie arresteerde dinsdagochtend 18 maart rond 7.00 uur een Tilburger (30) in zijn woonplaats. De politie is nog op zoek naar de andere verdachte.

Dinsdagavond 13 augustus 2013 rond 23.30 uur wordt een echtpaar van rond de 60 in hun woonboerderij aan de Watersteeg in Vorstenbosch overvallen door twee gewapende daders met bivakmutsen op. De overval duurt slechts twee of drie minuten. Uiteindelijk vertrekken de daders vrij abrupt en maken alleen de inhoud van een portemonnee buit.

tcm17315695_large.jpg
Bidden

De overval heeft maar een paar minuten geduurd. Waarom de overvallers ineens besloten om weg te gaan, is onduidelijk. Misschien hadden ze door dat er inderdaad niet meer te halen viel dan het geld uit de portemonnee en namen ze daar genoegen mee of ze hebben zich laten afschrikken door alles wat het vrouwelijk slachtoffer zei en deed. Ze bad namelijk hardop en zei een Weesgegroet op.

tcm17315700_large.jpg
Voorbereiding

Hun abrupte vlucht lijkt merkwaardig, omdat ze zich goed hadden voorbereid. Ze droegen bivakmutsen en hadden een vuurwapen en tie-wraps bij zich. De politie kijkt daardoor ook naar andere woningovervallen in Brabant om te zien of deze daders misschien betrokken zijn bij meer van dit soort zaken.

tcm17315698_large.jpg
Dader 1

Van beide mannen werd geschat dat ze tussen de 1.75m en 1.80m lang waren en ze droegen donkere kleren en handschoenen. Ze spraken tegen de slachtoffers Nederlands. Verder was de man met het vuurwapen stevig gespierd, had hij een donkere jas tot aan de heup aan en een donkere broek gemaakt van gladde stof.

tcm17315697_large.jpg
Dader 2

Hij droeg donkere half hoge schoenen en hij kan die dinsdagavond 13 augustus verwond zijn doordat er met de fles rosé naar hem is gegooid.

tcm17315694_large.jpg
Aankomst

Ze kwamen waarschijnlijk op het terrein door vanaf de straatkant over het hek van de hertenweide te klimmen en via een doorgang het erf op te komen. Ze wisten de woonboerderij binnen te dringen, doordat de eigenaar de serredeur nog niet had afgesloten.

tcm17315699_large.jpg
Vlucht

Op deze manier zullen ze ook terug zijn gegaan en waarschijnlijk hadden ze in de buurt een auto klaarstaan. De woonboerderij van de slachtoffers ligt aan de Watersteeg, de doorgaande weg in Vorstenbosch. Vanaf daar kunnen ze alle kanten op.

  • Wie is er op dinsdagavond 13 augustus 2013 rond 23.30 uur getuige geweest van de overval op een echtpaar in hun woonboerderij aan de Watersteeg in Vorstenbosch?

  • Wie (her)kent aan de hand van de signalementen de daders?

  • Wie heeft er op dinsdagavond 13 augustus of in de dagen ervoor in de buurt van de woonboerderij iets verdachts gezien wat met de overval te maken zou kunnen hebben?

  • Wie heeft de daders zien vluchten?

Watersteeg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.