Gewapende overval eigenaar (43) voedingssupplementen bedrijf

  • Nieuwegein
  • Update 

De man werd op Oudejaarsdag 2014 na het verlaten van zijn pand mishandeld en onder bedreiging van een vuurwapen beroofd.

Update

U gaf bijna 30 tips door, vooral over de auto van de daders. Het onderzoek kan verder, maar meer tips zijn welkom.

Op woensdag 31 december 2014 rond 17.00 vertrekt de eigenaar van een bedrijf in voedingssupplementen op de Twentehaven in Nieuwegein. Hij ontgrendelt zijn witte Kia, loopt met zijn tas naar zijn auto en stapt in. Vrijwel meteen rijdt een zwarte Seat Leon vanuit de parkeerhaven naar de eigenaar toe en parkeert vlak achter hem. Er stappen twee mannen uit en als de eigenaar uit zijn auto is, wordt hij onder bedreiging van een vuurwapen tegen de grond gewerkt en mishandeld. De daders dwingen hem vervolgens zijn jas uit te trekken. Terwijl de een het slachtoffer tegen de grond drukt, doorzoekt de ander zijn auto en haalt er spullen uit. Pas als ze zijn tas hebben laten ze de man met rust en springen ze in hun auto en rijden weg.

tcm17339683_large.jpg
Meegenomen spullen

De daders hebben het slachtoffer beroofd van verschillende persoonlijke zaken zoals zijn jas, een telefoon, twee laptops, en meerdere USB-sticks. Terloops maakten ze ook het vuurwerk uit zijn achterbak nog even buit. Ook namen ze zijn tas mee met daarin een flink contant geldbedrag. Mogelijk hebben de daders rond Oud en Nieuw grote geldbedragen uitgegeven.

tcm17339681_large.jpg
Signalement daders

Het zijn twee mannen van tussen de 20 en 30 jaar van ongeveer 1.80 meter lang. Ze droegen donkere kleding met die opvallende reflecterende streep op de rug. Beide mannen hadden een bivakmuts op en een pistool zij zich waarmee ze het slachtoffer bedreigden. De daders spraken Nederlands en Marokkaans.

  • Wie (her)kent de daders aan de hand van de getoonde beelden en het signalement, mogelijk in combinatie met de zwarte Seat Leon?
tcm17339687_large.jpg
Auto daders

De daders reden in een zwarte Seat Leon, een ouder model uit de periode 2000 tot 2004. Het zou kunnen zijn dat deze auto al in gebruik was bij de daders maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de Seat kort voor de overval is gestolen. Ook houdt de politie er nog rekening mee dat de auto voor de overval is gehuurd bij een autoverhuurbedrijf al dan niet in de omgeving van Utrecht of Nieuwegein.

  • Wie is mogelijk kort voor 31 december 2014 slachtoffer geworden van diefstal van een dergelijke Seat Leon of wie heeft een zo’n auto rond Oudejaar verhuurd?
tcm17339682_large.jpg
Mogelijke vluchtroute

Na de overval rijden de daders weg en slaan linksaf op de Twentehaven. Vermoedelijk zijn ze daarna verder gevlucht richting de Hollandhaven om iets verder uit te komen nabij de oprit naar de A27. Als de daders daar zijn gezien dan hoort de politie dat graag.

  • Wie zag de daders woensdag 31 december 2014, rond 16.45 uur, hun auto parkeren bij het bedrijf op de Twentehaven in Nieuwegein?

  • Wie heeft de daders wellicht ergens op hun vluchtroute gezien?
tcm17339685_large.jpg
Getuigenoproep

De politie wil graag met mensen spreken die het is opgevallen dat er om hen heen ineens, door mannen die lijken op de getoonde daders, meer contant geld werd gespendeerd dan voor hen gebruikelijk is.

  • Wie herkent zichzelf in de getuigenoproep en heeft nog niet met de politie gesproken?
tcm17339686_large.jpg
Beloning

Door het bedrijf is er een beloning uitgeloofd van 15.000,= (zegge: vijftienduizend) euro voor de tip die leidt tot de aanhouding en veroordeling van de daders.

  • Wie heeft er in het algemeen informatie over deze overval?

Twentehaven

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.