Gewapende overval gehaktballenfabrikant Gouden Ambacht aan de Richtersweg

  • Enschede
  • Update 
tcm17304030_large.jpg

Onder bedreiging van een vuurwapen wordt de tas van een vrouw (46) weggegrist.

Update

Geen bruikbare tips helaas, blijf dus meedenken!

Op vrijdagochtend 16 augustus, rond 07.00 uur, komen twee mannen op een scooter aan bij de parkeerplaats van de bouwmarkt Karwei aan de Tubantiasingel in Enschede. Eén van de mannen klimt over het hek om zo op het terrein van gehaktballenfabrikant Gouden Ambacht aan de Richtersweg te komen. Een vrouw (46) wil daar net de deur openen, als de man die over het hek geklommen is haar bedreigt met een vuurwapen. Hij grist haar tas van haar schouder en gaat er weer vandoor.

tcm17304032_large.jpg
Tas slachtoffer

De tas van het slachtoffer is nog steeds zoek. Dit is een zwartleren buideltas van het merk Fab met een rits en een lichtblauwe stoffen voering. Op het moment dat de tas van haar schouder werd gerukt brak het hengsel er af.

tcm17304028_large.jpg
Dader 1

Dit is een man van ongeveer 1,70 a 1.75 meter lang. Hij droeg een donkerblauw en paars jack, een donkerblauwe spijkerbroek en zwarte sportieve schoenen. Ook had hij een donkere helm op met bovenop twee witte strepen en een donker, dichtgeklapt vizier.

tcm17304029_large.jpg
Dader 2

Nadat dader 1 de tas heeft, komt zijn maat aanrijden op een zwart/gouden scooter. Deze mededader is een in het donker geklede man.

tcm17304031_large.jpg
Scooter

De scooter was waarschijnlijk een retro-model van het merk AGM.

tcm17304033_large.jpg
Vluchtroute

Beide mannen rijden weg in de richting van de Goolkatenweg. Een getuige probeert de mannen te achtervolgen, maar ze waren te snel. Wel kan de getuige nog zien dat de mannen linksaf slaan en uit het zicht verdwijnen.

  • Wie is er op vrijdagochtend 16 augustus, rond 07.00 uur, getuige geweest van de gewapende overval op gehaktballenfabrikant Gouden Ambacht aan de Richtersweg in Enschede?

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of de signalementen en mogelijk in combinatie met de scooter de daders?

  • Wie heeft de daders zien vluchten?

  • Wie heeft in de omgeving van de Richtersweg de tas van het slachtoffer gevonden of weet wie die nu in zijn/haar bezit heeft?

Richtersweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.