Gewapende overval in woning aan de Laan Walcheren

  • Amstelveen
  • Update 

De vermoedelijke overvaller wordt later op camera bij metrostation vastgelegd

Op woensdag 8 juni belt rond 20.30 uur een onbekende man aan bij een woning aan de Laan Walcheren in Amstelveen. Als de bewoner, een jongen van 17 die op dat moment alleen thuis is, open doet wordt hij de gang in geduwd en bedreigd met vermoedelijk een vuurwapen. 

Bewakingscamera

De overvaller loopt tussen 20.00 uur en 20.30 uur al twee keer een rondje door de wijk en weet zo te zien waar bewakingscamera’s hangen, want hij probeert zijn gezicht te verbergen.

amstelveenkoreaansejongen_beocom6000.jpg
Overval

Rond 20.30 uur belt hij dan aan bij woning aan de Laan Walcheren en pleegt de overval. Naast geld neemt hij ook de draadloze huistelefoon uit de woonkamer mee. Dat is een Beocom 6000 met een rode achterkant. De overval duurt ongeveer drie minuten. 

  • Wie weet waar de draadloze huistelefoon type Beocom 6000 met rode achterkant is of kent iemand die na 8 juni opeens in het bezit is van zo’n telefoon? 
amstelveenkoreaansejongen_krt3.jpg
Vlucht

Na de overval vlucht de dader in de richting van de Duivelandselaan, maar blijft opmerkelijk genoeg waarschijnlijk in de buurt van de woning rondhangen. Tussen de Duivelandselaan en de Bevelandsezijweg die 100 meter verderop ligt, wordt een man die precies voldoet aan het signalement van de overvaller bij deze parkeerplaatsen hier gesignaleerd. 

amstelveenkoreaansejongen_grasveld.jpg
In de bosjes

En hij zat even daarna verscholen in de bosjes, misschien wel omdat er inmiddels een grootscheepse zoektocht op touw was gezet, waarbij honden en een helikopter werden ingezet. Getuigen zien de man plotseling wegrennen, de bosjes uit, over het grasveld, richting de Rembrandtweg. 

amstelveenkoreaansejongen_dada.jpg
Metrostation Kronenburg

De Rembrandtweg komt uit op de Beneluxbaan en het metrostation Kronenburg. Daar wordt de vermoedelijke dader iets na 22.00 uur op een bewakingscamera vastgelegd.

  • Wie heeft de dader gezien die 8 juni 2016 in de omgeving van de Laan Walcheren, Duivelandseweg, Rembrandtweg en het metrostation Kronenburg? 
amstelveenkoreaansejongen_dade.jpg
Signalement

De overvaller is tussen 1.85 en 1.90 meter en heeft een licht getinte huidskleur. Hij is mogelijk nog geen 20 jaar en heeft geen gezichtsbeharing. Het lijkt erop dat de overvaller heel erg kort haar had. Hij sprak korte afgemeten zinnen, in niet zo best Engels.

Kleding dader

Op 8 juni ging hij gekleed in een zwarte joggingbroek, een zwart gewatteerde jas en hij had een zwarte rugzak bij zich. Ook zijn gympen zijn zwart. Op de tong van die schoen staat een glimmend embleem. Hij heeft blote enkels dus draagt mogelijk enkelsokken in zijn gympen. 

  • Wie (her)kent de dader aan de hand van het signalement, kleding en de bewakingsbeelden? 

Getuigen

Misschien zijn er mensen in de buurt die een bewakingscamera hebben hangen en die de man in beeld hebben. Dat kan dus zijn van de Duivelandselaan, via de Bevelandsezijweg, langs de Rembrandtweg of de Beneluxbaan. U kunt dat hier direct doorgeven aan de politie. 

  • Wie weet iets over een mogelijk motief van de dader?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Laan Walcheren

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.