Gewapende overval jongen (17) in huis aan de Bazuinstraat

  • Zwijndrecht
  • Update 
tcm17310566_large.jpg

Hij schrikt wakker als plotseling midden in de nacht het alarm afgaat…

Update

Er kwamen 4 tips over de overval, de rechercheurs zitten nog middenin dat onderzoek.

In de nacht van 15 op 16 augustus 2013 wordt een jongen (17) in zijn ouderlijk huis aan de Bazuinstraat in Zwijndrecht wakker van het alarm. Zijn ouders zijn op vakantie en hij is alleen thuis. Hij gaat kijken en ziet drie mannen. Eén van hen gaat er plotseling vandoor, maar de andere willen geld uit de kluis. Ze bedreigen de jongen, maar krijgen de kluis niet open.

tcm17310568_large.jpg
Slachtoffer

De jongen heeft een vreselijke nacht gehad en was behoorlijk van slag. Zijn ouders zijn vanuit het buitenland meteen teruggereden naar Zwijndrecht en hebben hem zo goed mogelijk opgevangen.

tcm17310565_large.jpg
Kluis

Blijkbaar waren de daders er op de één of andere manier van op de hoogte dat er een kluis aanwezig was. Ze hebben er ook bewust naar gevraagd. Verder is het ook erg toevallig dat de ouders van de jongen net één dag op vakantie waren toen het gebeurde. Het kan toeval zijn, maar misschien wisten de daders dit.

tcm17310570_large.jpg
Wegrennen

De daders waren aanvankelijk met zijn drieën, maar vrij in het begin van de overval is één van hen naar buiten gerend. De daders zijn zeker een half uur binnen geweest en die derde man is na het begin niet meer gezien. Het is niet bekend of hij ondertussen ergens op de uitkijk heeft gestaan of er helemaal vandoor is gegaan.

tcm17310564_large.jpg
Daders

Van die andere twee mannen is bekend dat ze allebei zo tussen de 20 en 25 jaar oud moeten zijn. Eén van de twee had wat moeite om goede zinnen te formuleren. Hij heeft onder meer gezegd: ‘Ik steek je gedood’ in plaats van ‘Ik steek je dood’. Volgens het slachtoffer spraken ze met een regionaal accent en de politie houdt er daarom rekening mee dat ze uit de omgeving komen.

tcm17310558_large.jpg
Bedreiging

Een buurtbewoner kreeg tijdens de overval de vader van de jongen aan de telefoon. Die heeft in het buitenland een melding gekregen dat het alarm van zijn woning af is gegaan en vroeg hem om poolshoogte te nemen. Die buurman is toen door de daders met de dood bedreiging.

tcm17310569_large.jpg
Vlucht

Hij heeft nog wel gezien dat ze in de richting van de Munnikensteeg zijn weggerend.

tcm17310560_large.jpg
Bivakmuts

Maar in de bosjes op de Beethovenlaan is later een bivakmuts aangetroffen. Dat zou zomaar de bivakmuts van één van de daders kunnen zijn. Het is niet bekend of ze verderop een vluchtauto klaar hadden staan. Misschien is dat opgevallen, maar voor hetzelfde geld zijn ze lopend gevlucht.

tcm17310573_large.jpg
Horloge

De daders hebben onder meer een horloge van het merk Raymond Weill meegenomen.

tcm17310561_large.jpg
Zonnebril

Verder hebben ze een zonnebril van het merk Oakley meegenomen.

  • Wie is er in de nacht van 15 op 16 augustus 2013 getuige geweest van de overval op een jongen (17) in zijn ouderlijk huis aan de Bazuinstraat in Zwijndrecht?

  • Wie weet of heeft een vermoeden wie de daders zijn, mogelijk in combinatie met het Raymond Weill horloge en/of de Oakley zonnebril?

  • Wie heeft een vermoeden hoe ze konden weten dat er een kluis aanwezig was?

  • Wie heeft één van de daders vroegtijdig zien wegrennen en weet waar hij naartoe is gegaan?

  • Wie heeft de andere twee daders op hun vlucht gezien?

  • Wie weet wie de gestolen spullen heeft, waar ze zijn of heeft ze te koop aangeboden gekregen?

  • Wie heeft er in hun directe omgeving over de gebeurtenissen horen spreken?

Bazuinstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.