Gewapende overval juwelier Sengers aan de Halstraat

  • Breda
  • Update 

Eén van de daders kwam voor de overval al een paar keer langs, zelfs op carnaval.

Update

11 tips, onder andere werd de mogelijke link gelegd met de overval op een juwelier in het Belgische Hoogstraten in september vorig jaar. De rechercheurs zijn blij dat u zo meedacht.

Op carnavalsvrijdag 13 februari komt een lange man de juwelier binnen en zoekt sieraden voor zijn vriendin uit. Hij heeft overduidelijk een pruik op en een bril die een beetje vreemd klein is alsof hij niet bij zijn gezicht past. Omdat het carnaval is besluiten de medewerksters dat het daar wel bij zal horen en beginnen hem te helpen. De man komt die middag tot drie keer terug om colliers te bekijken, iedere keer in een steeds duurdere prijsklasse. Omdat de vrouwen het toch niet vertrouwen houden ze de sieraden stevig vast. De man wordt steeds zenuwachtiger en vertrekt steeds zonder iets mee te nemen.

tcm17339703_large.jpg
Overval

Op dinsdag 24 februari staat dezelfde man weer op de stoep. Nu zonder bril, wel met een andere pruik, een petje, houwtje-touwtje jas en opplakwenkbrauwen. Buiten heeft een andere kleinere man opeens ook bijzonder veel interesse in de juwelier. Hij draagt precies dezelfde bril als de grote man op 13 februari. Ze gunnen elkaar geen blik waardig totdat de man met de pruik bij de balie opeens een wapen trekt. De medewerkster drukt meteen op de overvalknop en dan is haar klant weg. De ander kleinere dader grist nog snel een armband weg voor ook hij naar buiten rent.

  • Wie heeft mogelijk de gestolen armband te koop aangeboden gekregen of weet wie die nu in zijn/haar bezit heeft?
tcm17339702_large.jpg
Vlucht

Vanuit de Halstraat vluchten de daders vervolgens in de richting van de Houtmarkt.

tcm17339706_large.jpg
Dader 1

Het is een lange, blanke of licht getinte man die loenst, erg stinkt en tatoeages op de knokkels van zijn hand heeft. Het zijn oude tatoeages op de onderste kootjes met vage rode en groene puntjes en letters. Mogelijk staat daar love en hij sprak accentloos Nederlands.

tcm17339705_large.jpg
Dader 2

Dit was een licht getinte man met kort zwaar haar en een bijzondere jas.

  • Wie (her)kent een of beide daders aan de hand van de getoonde bewakingsbeelden of heeft ze ergens gezien?

  • Wie heeft twee mannen die voldoen aan de signalementen van de daders dinsdag 24 februari bij of in de omgeving van juwelierszaak Sengers in de Bredase Halstraat gezien en/of weet waarheen ze gevlucht zijn?

Halstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.