Gewapende overval juwelier Wolters aan de Friesestraat

 • Coevorden
 • Update 
tcm17309230_large.jpg

Een getuige heeft foto’s gemaakt van overvallers die bijna een kind omverrijden en een pistool op het hoofd van een vrouw met een rollator zetten.

Update

Bijna 30 tips maar liefst, inmiddels zijn er ook al mogelijke namen van de daders genoemd.

Op vrijdagmiddag 8 november 2013 komen rond 12.15 uur drie mannen op een scooter aan bij juwelier Wolters aan de Friesestraat in Coevorden. Eén overvaller blijft buiten en bedreigt het winkelende publiek met een vuurwapen, waaronder een mevrouw met een rollator. Binnen bedreigt één man twee medewerksters, terwijl de ander met een hamer vitrines kapot slaat. Voordat ze vertrekken schieten ze nog een raam van een vitrine kapot en doen daar een laatste greep uit.

tcm17309223_large.jpg
Dader 1

Dit is dader 1.

tcm17309224_large.jpg
Dader 2

Dit is dader 2.

tcm17309225_large.jpg
Dader 3

Dit is dader 3.

tcm17309229_large.jpg
Moedervlek

Twee getuigen zeggen dat de man die buiten stond boven of onder de linkerkant van zijn mond waarschijnlijk een moedervlek heeft.

tcm17309226_large.jpg
Dader buiten

Een moedige en oplettende omstander heeft gelukkig foto’s gemaakt tijdens de overval van de dader die buiten stond. De man draagt vooral opvallende Nike sportschoenen met groene/gele veters en witte sokken onder zijn zwarte sportbroek.

tcm17309228_large.jpg
Gezicht

Er zijn ook foto’s van de vlucht van de daders. Ook hier is een stuk van het gezicht van die dader die buiten stond en die de scooter dus bestuurt te zien.

tcm17309230_large.jpg
Kleding

De kleding van de andere twee mannen zien we ook goed. Opvallend daarbij zijn de schoenen met blauwe zool van de man die in het midden zit.

tcm17309233_large.jpg
Vlucht

Er is ook een foto van de mannen als ze uiteindelijk richting De Markt vluchten rond 12.30 uur. Vanwege de kermis is het daar erg druk, maar de daders rijden toch langs de attracties naar de Oosterstraat.

tcm17309217_large.jpg
Bedreigen

Onderweg bedreigen ze zelfs mensen, verschillende getuigen horen ze roepen: “als ze in de weg staan, schiet ze neer!”. Op de Oosterstraat laten de daders één van de tassen met de buit vallen. Als omstanders de tas willen pakken, worden ook zij met een vuurwapen bedreigd.

tcm17309216_large.jpg
Achterlaten scooter

De daders rijden verder via het fietsbruggetje over de Oude Stadgracht naar de Pampert. Ze rijden even later de Burgemeester Feithsingel in. Via een brandgang komen ze uiteindelijk op de Sint Franciscusstraat uit. Daar laten ze de scooter achter.

tcm17309231_large.jpg
Scooter Aprilia

De daders reden op een donkerblauwe motorscooter van het merk Aprilia.

tcm17309232_large.jpg
Scooter Kymco

In de Sportlaan, vlakbij die donkerblauwe scooter, is een tweede scooter gevonden. Dat is een zwart/oranje Kymco scooter van het type Agility50. Die is mogelijk ook door de daders gebruikt.

tcm17309227_large.jpg
Diefstal

Zowel het kentekenplaatje als de Kymco scooter zijn gestolen in Amsterdam vanaf de Cornelis Outshoornstraat in de wijk Geuzenveld.

tcm17309325_large.jpg
Verdere vlucht

Vlakbij de plek waar de daders de scooter achterlieten, zijn ze verder gevlucht in een witte bestelbus. Een getuige heeft de mannen erin zien stappen. De bus reed vervolgens de parallelweg van de Burgemeester Feithsingel op. Vanaf dat punt weet de politie niet meer waar ze heen gegaan zijn. Misschien dat iemand dat kan vertellen.

tcm17309318_large.jpg
Bestuurder bus

Er stond tijdens de overval een witte bus, of mogelijk een caddy, geparkeerd bij de rotonde op de Wilhelminasingel. Dat is niet ver van de juwelierszaak. De politie wil graag de bestuurder of inzittende  van die bus of caddy spreken. Hij stond daar geparkeerd rond 12.20 uur ten tijde van de overval. Misschien hebben de inzittenden of diegene die hem daar geparkeerd hebben niets met de overval te maken en dan wil de politie dat graag weten.

tcm17309319_large.jpg
Emmen

Een getuige heeft in Emmen twee mannen een scooter zien inladen in een witte bus. Dat was op de Bensingecamp in de wijk Angelso. Het is een ouder model bus met klapdeuren aan de achterkant. De bus had geen ramen en aan de zijkant zat een schuifdeur. Een van de mannen was rond de 40 jaar oud, de ander een stuk jonger zo rond de 20. De politie wil graag weten wie dit zijn, ook als ze niets met de overval te maken hebben.

tcm17309320_large.jpg
Sieraden 1

De daders hebben eigenlijk alleen maar gouden sieraden meegenomen. Vooral ringen die met velen tegelijk op een plateau lagen. Bijvoorbeeld deze 14 karaats gouden kettingen en armbanden, uitgevoerd in twee kleuren goud.

tcm17309321_large.jpg
Sieraden 2

En ook deze kettingen en armband, ook 14 karaats en in twee kleuren goud uitgevoerd.

tcm17309322_large.jpg
Sieraden 3

En deze twee gouden kettingen, waarvan één vierkant is.

tcm17309323_large.jpg
Sieraden 4

En deze bak met ringen van het merk Diamonde Briljant.

tcm17309324_large.jpg
Sieraden 5

En deze twee 18 karaats met briljanten ingezette gouden kettingen.

 • Wie is er op vrijdagmiddag 8 november 2013 rond 12.15 uur getuige geweest van de gewapende overval op juwelier Wolters aan de Friesestraat in Coevorden?

 • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of foto’s en mogelijk in combinatie met de scooters en/of witte bestelbus de daders?

 • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?

 • Wie heeft er gezien dat de daders één of beide scooters achterlieten?

 • Wie is er getuige geweest van de diefstal van de Kymco scooter en/of het kentekenplaatje vanaf de Cornelis Outshoornstraat in de wijk Geuzenveld?

 • Wie heeft de zwart/oranje Kymco scooter na de diefstal zien rijden?

 • Wie heeft de daders na het achterlaten van de scooter verder zien vluchten, mogelijk in een witte bestelbus?

 • Wie zat er in de witte bus, of mogelijk caddy, die geparkeerd stond bij de rotonde op de Wilhelminasingel rond 12.20 uur?

 • Wie zijn de mannen die op de Bensingecamp in de wijk Angelso in Emmen een scooter in een witte bus aan het inladen waren?

Friesestraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.