Tipgever deelt informatie rond ‘kofferbakmoord’

  • Coevorden

Op 10 februari 2020 maakte de familie van de in 2017 vermoorde Ralf Meinema bekend de beloning voor de gouden tip in het onderzoek naar zijn dood te verhogen naar € 100.000,-. Dat leverde veel aandacht op voor de zaak, waaronder een concrete tip.

Update

Meer dan twintig nieuwe tipgevers hebben zich gemeld om over de nieuwe informatie te praten. Het onderzoek gaat door.

Een tipgever zou in de nacht van 30 op 31 maart 2017 Meinema’s auto samen met twee andere auto’s hebben gezien. De auto van Ralf Meinema – een opvallende Mercedes SE300 uit 1986 – zou die nacht gezien zijn samen met een Seat Ibiza en een Volkswagen Polo. Allebei die auto’s zouden wit of lichtkleurig zijn,
De bestuurders van de twee auto’s hebben zich tot op heden niet bij de politie gemeld.

Cruciale informatie

De politie wil dringend weten wie de bestuurders waren van de Seat Ibiza en/of de Volkswagen Polo. Wellicht herkent iemand zichzelf of een ander in dit verhaal, mogelijk in combinatie met de locatie of het slachtoffer.
Weet u meer of heeft u een vermoeden? Neem alstublieft contact op met de politie.

202090_Meinema_upd_so4.jpg
Ralf Meinema

‘Kofferbakmoord’

Het lichaam van de 31-jarige Ralf Meinema werd op 31 maart 2017 aangetroffen in de kofferbak van zijn auto. De auto was te water geraakt in het Stieltjeskanaal in Coevorden. Meinema was door geweld om het leven gebracht. Er is een beloning uitgeloofd van in totaal 100.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van de zaak.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help het onderzoek verder

Ieder klein detail kan van groot belang zijn. Geef uw informatie alstublieft door. Dit kan ook vertrouwelijk via Team Nationale Inlichtingen.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Stieltjeskanaal

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.