Gewapende overval op echtpaar aan de Hinmanweg

 • Oldenzaal
 • Update 

Het echtpaar is 12 jaar geleden ook al een keer in hun eigen huis overvallen.

Update

Het merendeel van de 45 tips ging over dat woord Nico, het betekent waarschijnlijk niets of niemand, dank voor het ophelderen! Tips over de daders zelf blijven zeer welkom.

Maandag 24 maart 2014 staan er rond 20.30 uur ineens drie gewapende mannen in de hal van het huis van een man (60) en zijn vrouw (56) aan de Hinmanweg in Oldenzaal. Ze eisen geld. De man geeft zijn portemonnee in de hoop dat de mannen dan weggaan, maar ze moeten mee naar hun slaapkamer. Terwijl één van de daders een pistool op het hoofd van de vrouw zet met de bedoeling haar stil te krijgen, doorzoeken de andere twee het huis. Na ongeveer een half uur zijn de mannen ineens weg.

tcm17321704_large.jpg
Houthandel

Aan de A1, vlak tegen de grens met Duitsland aan, ligt Oldenzaal. Diezelfde A1 scheidt twee industrieterreinen van elkaar. Aan de ene kant ligt Hanzepoort, aan de andere kant industrieterrein Eekte Hazewinkel. Via dat terrein kom je op de Hinmanweg. De man heeft een houthandel aan huis.

tcm17321710_large.jpg
Tweede keer

In 2002 werd het echtpaar in hun huis in Oldenzaal ook al een keer overvallen. Deze overval is helaas nooit opgelost. Die overvallers lopen dus nog steeds vrij rond. Inmiddels voelden ze zich weer veilig in hun huis, maar 12 jaar na die traumatische gebeurtenis wordt het echtpaar dus weer thuis overvallen.

tcm17321707_large.jpg
Nico

Het slachtoffer heeft steeds maar de naam Nico gehoord. Het kan zijn dat een van de daders inderdaad Nico heet, maar het kan ook om een woord gaan dat lijkt op Nico en een hele andere betekenis heeft. Het zou bijvoorbeeld ook een woord uit een Slavische taal kunnen zijn. De politie houdt er rekening mee mee dat de daders mogelijk uit die hoek komen. De politie wil weten of zo’n woord dat klonk als Nico iemand iets zegt.

tcm17321700_large.jpg
Dader 1

Hij was de langste dader, rond de 1.90m. Vermoedelijk is hij rond de 35 jaar en hij droeg een opvallende lange jas, echt helemaal tot op de schoenen. De jas had een capuchon met bontkraag. De man droeg een zwarte pet onder zijn capuchon en hij had een bivakmuts op. Hij had ook opvallende wit/blauwe sportschoenen aan. Eén van de mannen had een Twents accent en vermoedelijk is dat deze lange man.

tcm17321701_large.jpg
Dader 2

Hij was rond de 1.80m. is ook blank en ongeveer 35 jaar oud. Hij droeg een zwart effen jack tot op de heup. Ook hij droeg een pet met daaroverheen de capuchon van de jas.

tcm17321702_large.jpg
Dader 3

De kleinste was ergens tussen de 1.70 - 1.75m. Van hem is alleen bekend dat hij zwarte kleding droeg.

tcm17321709_large.jpg
Samsung Galaxy Ace

Buiten contant geld uit de portemonnee van meneer, hebben ze zijn zwarte Samsung Galaxy Ace meegenomen.

tcm17321705_large.jpg
iPad 2

Ook hebben ze een zwarte Ipad 2 meegenomen.

tcm17321714_large.jpg
Zorgpas

Daarnaast hebben ze opvallend genoeg ook uit zijn portemonnee zijn Menzis zorgpas gestolen. Misschien dat die ergens is gevonden.

tcm17321703_large.jpg
Luchtdrukgeweer

Maar het meest opvallende is een luchtdrukgeweer van meneer dat ze hebben meegenomen. Dat is een HW97k van het merk Weihrauch. Als dit wapen ergens is aangeboden, dan valt dit onder kenners wel op en de politie hoort dit dan graag.

tcm17321713_large.jpg
Vervoermiddel

Omdat de Hinmanweg vrij afgelegen ligt vermoedt de politie dat ze ergens in de directe omgeving een auto of ander vervoermiddel hebben neergezet. Maar hoe ze gereden hebben is onduidelijk.

tcm17321708_large.jpg
Mogelijke route

Om op de Hinmanweg te komen moet je altijd via het industrieterrein. Het is een weg die je wel moet kennen of in ieder geval moet hebben voorverkend. Als je vanaf het terrein direct links gaat, dan ben je het snelst weg richting de A1. Maar als je rechtsaf gaat kun je ook bijvoorbeeld via een fietspad daar snel uit het zicht zijn.

tcm17321712_large.jpg
Verkenning

Misschien heeft iemand die maandag 24 maart ergens in de omgeving van de houthandel bijvoorbeeld een auto zien staan. Maar ook de dagen ervoor kunnen de daders de omgeving hebben verkend en dit kan opgevallen zijn.

tcm17321711_large.jpg
Verdachte auto

Die middag reed er rond 16.00 uur over de Hinmanweg een kleine donkerblauwe auto langs het terrein van de houthandel. Op de auto zat een groen handelaarskenteken en in de auto zaten vier jongens met petjes op. Ze leken wel erg interesse te hebben in het huis van het echtpaar. De politie is benieuwd of de inzittenden van deze auto iets met de overval te maken hebben. Bent u dit geweest en heeft u niets met de overval te maken, meldt u zich dan bij de politie.

tcm17321710_large.jpg
Handelaarskenteken

Dat groene handelaarskenteken is heel specifiek en misschien weet een garage in de omgeving van Oldenzaal wel of hij die maandag 24 maart een auto heeft uitgeleend aan vier mannen met petjes.

 • Wie is er op maandag 24 maart 2014 rond 20.30 uur getuige geweest van de overval op een man (60) en zijn vrouw (56) in hun huis aan de Hinmanweg in Oldenzaal?

 • Wie (her)kent aan de hand van de signalementen en mogelijk in combinatie met de naam Nico de daders?

 • Wie weet waar de gestolen Samsung Galaxy Ace, iPad 2 en/of luchtdrukgeweer zijn, wie ze heeft of heeft ze te koop aangeboden gekregen?

 • Wie heeft de Menzis zorgpas van het mannelijke slachtoffer gezien of gevonden?

 • Wie heeft er gezien dat er ergens in de directe omgeving van de Hinmanweg een auto of ander vervoermiddel door de daders is neergezet?

 • Wie heeft er gezien via welke route de daders naar de woning kwamen?

 • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?

 • Wie heeft er maandag 24 maart of in de dagen ervoor ergens in de omgeving van de houthandel bijvoorbeeld een auto zien staan of is er toen iets opgevallen wat met de overval te maken zou kunnen hebben?

 • Wie waren de vier jongens met petjes die op maandag 24 maart rond 16.00 uur over de Hinmanweg in een kleine donkerblauwe auto langs het terrein van de houthandel reden?

 • Welke garagehouder in de omgeving van Oldenzaal heeft die maandag 24 maart een auto uitgeleend aan vier mannen met petjes?

Hinmanweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.