Telefonische babbeltruc na inbraak bij oudere dame

  • Oldenzaal

Nadat bij een inbraak de bankpas was meegenomen van een 80-jarige inwoonster van Oldenzaal, wist een oplichter mevrouw ook nog eens haar pincode te ontfutselen. Een verdachte die vervolgens geld opnam, is gefilmd.

Het slachtoffer was thuis toen er op donderdag 4 november 2021 werd ingebroken. Gelukkig kwam het niet tot een confrontatie met de dader(s). Wel werd haar portemonnee uit haar handtas gestolen, met daarin onder meer haar pinpas.

222157_oldenzaal_sv-brouwerstraat2.jpg
Het slachtoffer woont aan de Adriaan Brouwerstraat
Update

Dankzij uw tips lijkt bekend dat de pet van verdachte van het merk DSquared2 is. Wie de man is, is helaas nog niet duidelijk. Weet of vermoedt u iets over hem, meld het alstublieft.

Gebeld door ‘politie’

Nog brutaler werd het toen het slachtoffer even later werd gebeld door iemand die zich voordeed als politieagent. Die persoon vertelde dat de bankpas van mevrouw was gestolen, dat die al was geblokkeerd en dat haar portemonnee zouden worden teruggebracht. De ‘politie’ had alleen nog even de pincode nodig.
De 80-jarige checkte haar handtas, zag dat haar portemonnee en pas inderdaad weg waren en gaf toen in goed vertrouwen haar pincode. Kort daarna werd er, ook in Oldenzaal, geld van haar rekening gehaald door de man op de beelden hieronder.

Deel nooit uw pincode

  • Onthoud alstublieft dat de politie of uw bank nooit om uw pincode vraagt. Waarschuw ouderen in uw omgeving hier alstublieft ook voor. Geef nooit een bankpas mee aan een vreemde en vertel nooit iemand uw pincode.
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt wie de pinnende man is?
  • Wie heeft mogelijk informatie over de inbreker(s)?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Adriaan Brouwerstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.