Gewapende overval op woning aan de Hoge Steenweg

  • Breda
  • Update 

Daders houden het geknielde slachtoffer minutenlang onder schot

Update

Ondanks 7 reacties van kijkers zijn de 3 daders nog niet gearresteerd, wel lijkt dankzij u nu duidelijk dat ze in een Mercedes C63 AMG rijden. Dank voor die info!

In de ochtend van dinsdag 10 november 2015 omstreeks 04.30 uur breken drie overvallers in bij een woning aan de Hoge Steenweg in Breda.

breda.hogesteenwegpd.jpg
Kamerbewoning

De woning aan de Hoge Steenweg bestaat uit meerdere studio’s en wordt bewoond door vier huurders. Die liggen die vroege ochtend allemaal te slapen. 

breda.hogesteenwegdadersbuiten.jpg
Containers

Rond 03.30 uur zien we op camerabeelden de overvallers naar het huis toelopen. Na een minuut of tien afwachten of de kust veilig is zoeken ze het hogerop: twee van hen krijgen een voetje en komen zo op het garagedak.

Eerste poging

Minutenlang probeert een van hen het bovenraam open te wrikken. Hij heeft op een gegeven moment iets open, maar toch geven ze het even later op.

Inbraak

Ongeveer een uur later, rond 04.30 uur zijn ze terug, en klimmen twee van hen naar binnen met een grote tas. Waarschijnlijk om de voordeur open te maken. Waarna ze weer vertrekken, en met een auto terugkomen. Nu kunnen ze zo naar binnen.

breda.hogesteenwegdad2.jpg
Inbraak

Eenmaal binnen gaan ze de kamers stuk voor stuk af en bedreigen de bewoners, tòt ze op deze man stuiten, die een camera in zijn studio heeft hangen. Hij moet knielen bij zijn bank en het wapen wordt recht op zijn hoofd gezet.

breda.hogesteenwegdad3b.jpg
Onder schot

Minutenlang wordt hij zo onder schot gehouden terwijl de daders in wisselende samenstelling op zoek gaan naar wat geld. Dat vinden ze, net als een kleine hoeveelheid wiet. Ze hebben daarvoor letterlijk alles omgekeerd, zelfs de kussens van de bank worden gecontroleerd.

breda.hogesteenwegomgpd.jpg
Vlucht

Daarna vluchtten de drie vanaf de Hoge Steenweg, vermoedelijk in een lichtkleurige Mercedes met zonnedak, waarschijnlijk uit de C-klasse.

  • Wie heeft op dinsdagochtend tussen 03.30 en 04.30 uur mogelijk iets gezien van de inbraak of heeft de daders zien rondlopen? 

  • Wie (her)kent een lichtkleurige Mercedes C-klasse in combinatie met de daders op de bewakingsbeelden? 
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Hoge Steenweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.