Gewapende overval vrouw (35) in woning aan de Kerkstraat

  • Bodegraven
  • Update 

Met een sluwe afleidingsmanoeuvre wordt haar vriend weggelokt.

In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 juni 2014 wordt een vrouw (35) in haar huis aan de Kerkstraat in Bodegraven door twee mannen overvallen. Ze lijken op zoek naar geld, maar kunnen niets vinden. Als de daders even niet kijken, grijpt ze haar kans en springt van het dakterras, waarbij ze zwaargewond raakt. Haar vriend (41) is op dat moment op weg naar een brand op zijn bedrijfsterrein in Nieuwerbrug. De twee misdrijven hebben zeer waarschijnlijk met elkaar te maken.

tcm17326383_large.jpg
Motief

De daders wekten de indruk dat ze geld zochten. De bewoner is eigenaar van een transportbedrijf en misschien hebben ze daarom gedacht dat er bij hem thuis iets te halen viel. De politie kan andere scenario’s niet uitsluiten en hoopt daarom op meer informatie over de achtergrond van de woningoverval.

tcm17326380_large.jpg
Dader 1

Hij had een getinte huidskleur, was ongeveer 1.70m lang met een normaal postuur en hij had een zwart joggingpak aan en een capuchon op. Hij had een soort van korte knuppel in zijn rechterhand. Hij zei niets en kwam onbezonnen en niet heel daadkrachtig over.

tcm17326381_large.jpg
Dader 2

Hij was langer dan dader 1, ongeveer 1.80m, met een vrij spits gezicht en een sportief, stevig postuur. Hij had een blanke huid en platte Italiaans-achtige ogen, in ieder geval donker van kleur. Hij had een grijs doekje over neus en mond, onder de ogen en in zijn kraag. Zijn kleding was iets van grijs en rood, maar anderen praten over een lichtgekleurde sweater en hij droeg een capuchon. Hij had een scherp, puntig mes in zijn rechterhand. Beide daders spraken Nederlands.

tcm17326382_large.jpg
Mogelijk meer daders

Het is niet bekend of die twee zelf de brand hebben aangestoken in Nieuwerbrug. Qua tijdlijn zou het kunnen, want het is ongeveer tien minuten rijden van Nieuwerbrug naar Bodegraven. Maar het zou ook kunnen dat de brand door iemand anders is gesticht.

tcm17326509_large.jpg
Vlucht

De daders zijn ook van het dakterras gesprongen. Daarna zijn ze gevlucht via de steeg naast het huis naar de Kerkstraat.

tcm17326325_large.jpg
Oude Markt

Ze zijn verder gevlucht met een auto die waarschijnlijk op de Oude Markt geparkeerd stond. De politie wil graag weten welke auto dat was en of iemand ze heeft zien rijden.

tcm17326386_large.jpg
Verkenning

Het is aannemelijk dat de daders vooraf de omgeving hebben verkend. Misschien zijn ze in de dagen voor 11 juni in de buurt van het huis gezien. Bijvoorbeeld aan de kant van het water waar ze goed zicht op de achterkant van het huis hebben.

  • Wie is er in de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 juni 2014 getuige geweest van de overval op een vrouw (35) in haar huis aan de Kerkstraat in Bodegraven?

  • Wie weet wie de daders zijn, mogelijk in combinatie met de signalementen?

  • Wie heeft er meer informatie over de achtergrond van de overval?

  • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?

  • Wie heeft de daders met een auto zien wegrijden, waarschijnlijk vanaf de Oude Markt, en kan vertellen welke auto dat was?

  • Wie heeft er in de dagen voor 11 juni in de buurt van het huis iets verdachts gezien wat mogelijk met de overval te maken zou kunnen hebben?

  • Wie is er tussen 01.00 en 01.45 uur getuige geweest van de brandstichting bij een transportbedrijf aan de Molendijk net buiten Nieuwerbrug?

  • Wie weet wie er achter de brandstichting zit(ten)?
tcm17326385_large.jpg
Slachtoffer

Terwijl ze daar zwaargewond lag met verbrijzelde voeten, is de vrouw door de daders ook een paar keer hard in haar buik geschopt. Later in het ziekenhuis bleek ze ook nog te zijn gestoken. Ze is meteen geopereerd en na de operatie is ze een tijd lang kunstmatig in coma gehouden. Inmiddels kan ze gelukkig weer op eigen kracht ademen, maar er kunnen nog maanden overheen gaan voor ze weer de oude is.

tcm17326379_large.jpg
Brandstichting

De mannelijke bewoner runt een familiebedrijf in vrachtwagens en vrachtwagenonderdelen aan de Molendijk in Nieuwerbrug. Rond 01.45 uur krijgt hij een telefoontje van zijn moeder dat een vrachtwagen in brand staat en hij vertrekt hij zo snel mogelijk richting Nieuwerbrug.

tcm17326377_large.jpg
Aangestoken

Tussen 01.00 en 01.45 uur is de brand aangestoken. Het transportbedrijf ligt aan de Molendijk net buiten Nieuwerbrug. Het ligt vrij afgelegen, maar toch hoopt de politie dat iemand de brandstichter of -stichters hier heeft gezien.

tcm17326378_large.jpg
Afleiding

De politie gaat er vanuit dat de brand is aangestoken om de bewoner naar zijn bedrijf in Nieuwerbrug te lokken. Daarna hebben de daders misschien gedacht dat ze op hun gemak konden toeslaan in zijn huis in Bodegraven. Misschien dachten ze dat er niemand meer thuis zou zijn, want ze leken namelijk nogal verbaasd toen ze opeens oog in oog stonden met de vrouw op dat dakterras.

Kerkstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.