Gewapende straatroof eigenaresse cannabisshop Willie Wortel Sinsemilla aan het Houtplein

  • Haarlem
  • Update 

Ondanks dat haar zoontje (3) erbij is, richt één van de daders een vuurwapen op haar.

Update

12 tips. De politie weet dankzij u waar de zonnebril van één dader verkocht wordt en is nog bezig met een aantal andere reacties. Uiteraard zijn extra tips nog altijd welkom.

Op maandagochtend 6 juli 2015 om 08.45 uur wordt de eigenaresse van cannabisshop Willie Wortel Sinsemilla aan het Houtplein in Haarlem op straat beroofd. De vrouw was in het gezelschap van haar zoontje (3). De daders zijn twee mannen die onder bedreiging van een vuurwapen twee tassen met onder andere haar weekopbrengst weggristen.

  • Wie is er op maandagochtend 6 juli 2015 om 08.45 uur getuige geweest van de straatroof van de eigenaresse van cannabisshop Willie Wortel Sinsemilla aan het Houtplein in Haarlem?
tcm17343622_large.jpg
Kind

Omdat het zo’n gerichte beroving was, ze waren voorbereid met een vuurwapen en wilden perse haar beide tassen hebben, is het waarschijnlijk dat ze de vrouw al eerder die ochtend in de gaten hebben gehouden. Dat betekent dat ze ook al eerder wisten dat er een peuter bij haar was. Toch hebben ze doorgezet.

tcm17343670_large.jpg
Voorkennis

De politie denkt dat ze hebben geweten dat ze de weekopbrengst bij zich had. Misschien dat ze zelf wel eens bij de coffeeshop zijn geweest, maar ze kunnen ook zijn getipt of misschien is er een andere link.

tcm17343697_large.jpg
Daders

De man die als eerste bij de vrouw was rukte een plastic tas van de DekaMarkt van haar weg. Hij is getint, rond de 25 jaar en tussen de 1.75 en 1.80 m lang. De man met het vuurwapen ging er vandoor met haar handtas. Hij is ook getint, en ook rond de 25 jaar en tussen de 1.75 en 1.80 m lang. Hij droeg die ochtend een gele zonnebril.

  • Wie kan aan de hand van de bewakingsbeelden, de signalementen en mogelijk in combinatie met een groot geldbedrag meer vertellen over de daders?
tcm17343624_large.jpg
Vlucht

De daders vluchten de steeg bij het Wijde Geldelozepad in, en komen daar op een blauwe Vespa weer uit. De scooter is daar voor de beroving klaargezet. Op de scooter vluchten ze langs de ABN-Amro bank, richting het Frederikspark.

  • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
tcm17343623_large.jpg
Scooter

De daders reden op een blauwe Vespa met het valse verzekeringsplaatje FP304G.

  • Wie is er getuige geweest van de diefstal van de blauwe Vespa op vrijdag 27 februari op de Scheepmakersdijk in Haarlem?

  • Wie reed er tussen vrijdag 27 februari en maandag 6 juli op de blauwe Vespa en na die maandagochtend 6 juli niet meer?
tcm17343696_large.jpg
Vindplek

De scooter wordt een maand later op maandag 10 augustus teruggevonden op het Marjoleinpad in Haarlem.

  • Wie is er getuige geweest van het achterlaten van de blauwe Vespa op maandag 10 augustus op het Marjoleinpad in Haarlem?
tcm17343619_large.jpg
Gestolen

De scooter is maanden daarvoor gestolen, op vrijdag 27 februari op de Scheepmakersdijk in Haarlem.

tcm17343621_large.jpg
Gucci tas

De politie wil graag weten waar de van de vrouw gestolen handtas is gebleven. Dat was zo’n soortgelijke bruine Gucci tas, met aan de zijkanten een groene en rode streep.

tcm17343698_large.jpg
Plastic tas

De tas is weggenomen samen met een plastic tas van de DekaMarkt.

  • Wie weet waar de gestolen tassen zijn?
tcm17343618_large.jpg
Geld

Het kan zijn opgevallen zijn dat de daders na maandag 6 juli over een behoorlijk geldbedrag beschikten.

Houtplein

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.