Gewapende woningoverval aan de Woestijnweg

  • Vaassen
  • Update 

Het is niet de eerste keer dat de alleenstaande man in zijn huis wordt bestolen.

Op maandag 7 januari rond 19.30 uur, zit een alleenstaande man thuis aan de Woestijnweg televisie te kijken. Dan hoort hij de achterdeur en iemand die roept: “je geld of je leven”. De man denkt eerst nog dat het een grapje is en zegt: “kom maar verder”. Pas dan blijkt dat het niet om een grap gaat. Onder dreiging van een vuurwapen moet de man zijn portemonnee afgeven, waarna de geheel in het donker geklede dader er weer vandoor gaat.

vaassen_dader_tcm8-294247.jpg
Dader

Volgens het slachtoffer gaat het om een getinte man met een iel / mager postuur, hij was klein, zo'n 1.65 m en tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij was geheel in het donker gekleed, had een gebreide muts op en een donkere sjaal voor zijn gezicht. Hij had een vuurwapen bij zich.

vaassen_oprit_tcm8-294249.jpg
Oprit

Mogelijk is de dader na de woningoverval naar de voorkant van het huis gerend omdat er op de oprit de pinpas van het slachtoffer is gevonden. Welke kant hij daarna is opgegaan, is onduidelijk.

vaassen_mogelijke_vluchtroute_tcm8-294248.jpg
Mogelijke vluchtroute

Mogelijk is hij in de richting van de kruising met de Kortenbroekweg gevlucht. Hij kan ook in de richting van de bebouwde kom van Vaassen zijn gevlucht. Het slachtoffer heeft geen auto of bromfiets gehoord, dus er wordt sterk rekening mee gehouden dat hij te voet was.

vaassen_vorig_voorval_tcm8-294250.jpg
Vorig voorval

Het is niet de eerste keer dat deze man het doelwit is. Een aantal maanden voor deze overval is de man van zijn portemonnee bestolen. Dat gebeurde door een jongen en een meisje, die hij ter goede trouw in zijn hui s had binnengelaten.

vaassen_vragen_tcm8-294251.jpg

  • Wie is er op maandag 7 januari rond 19.30 uur, getuige geweest van de overval in een woning aan de Woestijnweg in Vaassen?

  • Wie (her)kent aan de hand van het signalement de dader?

  • Wie heeft er gezien in welke richting de dader vluchtte?

  • Wie heeft er iets gezien in de buurt van de woning dat met de overval te maken kan hebben, mogelijk ook in de uren of dagen ervoor?

  • Wie heeft er over het algemeen informatie over deze zaak en dit nog niet met de politie gedeeld?