Gewapende woningoverval in de Forelstraat

  • Rotterdam
  • Update 

Een alleenstaande moeder met 5 kinderen is vrijdagochtend 6 december 2013 slachtoffer geworden van een overval in haar eigen woning.

Update

5 tips, één met een naam, de andere gingen vooral over de trui van de linker overvaller, die zou van Superdry zijn. Dank voor het meedenken, we horen graag nog meer over de mannen zelf zodat ze aangehouden kunnen worden.

Rond 11.00 uur die vrijdag zijn 3 van de kinderen naar school en de 2 kleintjes met hun moeder thuis in de Forelstraat in Rotterdam-Hoogvliet. De vrouw verwacht geen bezoek en vraagt als er wordt aangebeld door de dichte deur heen wie er voor de deur staat. “De Post” is het antwoord en als ze de deur opent ziet ze een man in een TNT-jas, niet met post maar wél met een vuurwapen. En hij is niet alleen.

tcm17320360_large.jpg
Overval

De dader in de TNT-jas en z’n mededader dwingen de vrouw terug de gang in. Ze willen geld en cocaïne, maar hun slachtoffer schreeuwt dat ze dat niet heeft. Door alle commotie hebben ook de 2 kindjes in de woonkamer het op een gillen gezet. Kennelijk realiseren de twee daders zich op een bepaald moment dat ze kennelijk verkeerd zitten en gaan er zonder buit weer vandoor. Gelukkig hebben bewakingscamera’s in de buurt van de flat aan de Forelstraat de verdachten gefilmd.

tcm17320357_large.jpg
Dader 1

Deze man heeft de TNT-jas al in zijn hand als hij aan komt lopen en trekt die even later aan. Het is een donker getinte man, wordt tussen de 20 en 25 jaar oud geschat en zo’n 1.75 à 1.80 meter lang. Het wapen waarmee hij de vrouw bedreigde was klein en zwart.

tcm17320358_large.jpg
Dader 2

Dit is een licht getinte man die wat dikker en kleiner is, zo’n 1.65 meter. Op de bewakingsbeelden is te zien dat hij een groot wit logo op de rechterschouder van z’n jas heeft en dat hij onder z’n capuchon een wit petje draagt.

  • Wie denkt deze mannen die al schreeuwend met een vuurwapen een moeder met 2 kleine kindjes overvallen te (her)kennen?

  • Wie heeft over deze overval, waarvan de daders mogelijk dus op het verkeerde adres waren, horen praten?

Forelstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.