Gewelddadige beroving in parkeergarage

  • Utrecht

Een hoofdkussen en een deken; meer werd er niet buitgemaakt bij een gewelddadige beroving in een Utrechtse parkeergarage. Dat weerhield de vier daders er niet van om twee slachtoffers ernstig te mishandelen op vrijdagavond 4 december 2020.

Update

Er zijn sinds de uitzending zes tips binnengekomen. Meer informatie blijft welkom.

Drie van de vier verdachten zijn op beeld vastgelegd. Heeft u een idee wie een of meer van hen kunnen zijn, dan hoort de politie dat heel graag van u. Ze hebben de bewuste avond enige tijd rondgehangen in de omgeving van de parkeer¬garage aan de Grauwaartsingel in de wijk Leidsche Rijn.

Plastic tas

De twee slachtoffers, mannen van 36 en 39, zouden in de buurt gaan klussen in een appartement. De 39-jarige man had voor het geval er overnacht moest worden een deken en een kussen bij zich in een plastic boodschappentas.
Nadat het tweetal hun grijze bestelauto parkeerde in garage Leidsche Rijn Centrum, werden ze belaagd door de vier verdachten. Dat ging met veel geweld gepaard en ook werden de slachtoffers bedreigd met een wapen. De daders eisten de plastic tas die de 39-jarige man bij zich had, waarmee ze er uiteindelijk vandoor gingen.

Drie verdachten op beeld

Twee van de verdachten zijn al ruim een half uur voor de beroving gefilmd toen ze over de Grauwaartsingel heen en weer liepen. De derde van de vier gedachte kwam vrij goed in beeld toen hij de toegangsdeur van de parkeergarage bediende.
Geef het alstublieft door als u weet of vermoedt wie een of meer van deze mannen kunnen zijn. Van de vierde verdachte heeft de politie geen beelden; hij zou een jonge man zijn met een lichtgetinte huidskleur.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Heeft u informatie over een of meer van de mannen op de camerabeelden? Meld het alstublieft. Dat mag desgewenst ook anoniem.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Grauwaartsingel

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.