Gewelddadige dood Gé Geeraets (41) in Blerick

  • Venlo

In de nacht van 24 op 25 december 2023 is de 41-jarige Gé Geeraets met grof geweld om het leven gebracht. De politie vond Geeraets in een appartement aan de Alberickstraat in Venlo, nadat omwonenden alarm hadden geslagen.

Het slachtoffer woonde niet in het bewuste appartement, maar lijkt daar een afspraak te hebben gehad. De twee bewoners, een man en een vrouw, zijn enkele uren na Geeraets’ dood aangehouden als verdachten.

Update

De politie heeft op woensdag 21 februari 2024 een derde verdachte aangehouden: een 47-jarige man uit Venlo. De andere twee verdachten zaten op dat moment nog vast.

Update

In de uitzending van 16 januari vroeg de politie om informatie over een witte bestelbus. De bestuurder daarvan heeft zich sindsdien gemeld. Daarnaast zijn de autosleutels van het slachtoffer inmiddels terecht, dus daarover hoeft u niet meer te tippen.

Stations Horst-Sevenum en Venray

Uit onderzoek blijkt dat Gé Geeraets met zijn Jaguar S-Type naar de woning aan de Alberickstraat moet zijn gereden. Op camerabeelden is te zien dat er nog met zijn auto is gereden nadat Geeraets vermoedelijk al was overleden. Na een eerste rit kwam de Jaguar nog terug, maar tegen 02.30 uur die nacht verdween de auto definitief.

242012_venlo_vind jaguar.jpg
Jaguar gevonden bij station Horst-Sevenum

Een man en een vrouw werden later die maandagochtend aangehouden op station Venray. Even later werd de auto van het slachtoffer aangetroffen bij station Horst-Sevenum, ten noordwesten van Venlo. De politie gaat ervan uit dat het op 25 december aangehouden duo de Jaguar daar heeft achtergelaten.

Signalementen

Om meer van het verhaal duidelijk te krijgen, verspreidt de politie de signalementen van de verdachten die die eerste kerstdag werden aangehouden. Zeggen die u iets, wellicht in combinatie met de donkere Jaguar of mogelijk een derde betrokkene, neem dan alstublieft contact op.

De twee hebben een lichte huidskleur en zijn beiden ongeveer 1.80 meter lang. De vrouw heeft een normaal postuur en droeg haar zwarte of kastanjekleurige haar in een staartje. Ze had een trainingsbroek van het merk Adidas aan en vermoedelijk een bruine parka.
De mannelijke verdachte die op station Venray werd aangehouden had grijs/zwart stekeltjeshaar, is slank gebouwd en had die nacht meerdere jassen aan, waaronder één die opvallend rood/oranje was. Het tweetal kan zijn opgevallen doordat ze mogelijk een aantal tassen of rugzakken bij zich hadden.

242012_venlo_regio02.jpg
Alberickstraat in Venloos stadsdeel Blerick
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

De telefoon van slachtoffer Gé Geeraets is nog niet teruggevonden. Dat betreft een zwarte Samsung Galaxy S21 5G in een grijs hoesje. Meld het alstublieft als u een idee heeft waar dit toestel kan zijn.

  • Wie weet of vermoedt iets over een motief of aanleiding voor de dood van Gé Geeraets?
  • Wie kan meer vertellen over de betrokkenheid van de aangehouden verdachten en/of mogelijke handlanger(s)?
  • Wie heeft de Jaguar van het slachtoffer gezien die kerstnacht en weet wie daarin gereden kan of kunnen hebben?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Alberickstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.