Gewelddadige gewapende overval op ouder echtpaar aan de Bulderweg

  • Ermelo
  • Update 
tcm17308577_large.jpg

De daders gebruikten zeer veel geweld tegen het ouder echtpaar.

Update

Op maandagochtend 25 november 2013 werd door het Overvallenteam Oost-Nederland eerst een man (19) uit Harderwijk gearresteerd. Even later werd ook de tweede verdachte, een man (20) uit Ermelo, uit een huis gehaald. Beide verdachten zitten vast door de uitzending.

Op vrijdagavond 8 februari 2013 bellen twee mannen aan bij een ouder echtpaar (beide bijna 80) wonende aan de Bulderweg in Ermelo. Als de vrouw de deur opent mishandelt één van hen haar en de ander valt haar echtgenoot aan. De mannen willen geld en gebruiken buitenproportioneel veel geweld tegen de weerloze slachtoffers. Uiteindelijk vertrekken ze na een paar minuten met alleen een horloge.

tcm17308673_large.jpg
Slachtoffer

De mannelijke bewoner is korte tijd buiten bewustzijn geweest door de klappen van de overvaller.

tcm17308671_large.jpg
Horloge

De daders namen een soortgelijk horloge van Citizen meegenomen. Het oorspronkelijke horloge had een zwarte wijzerplaat. Het is een titanium variant, eigenlijk een vrij eenvoudig model. Het is geen heel waardevol horloge. De daders kunnen het ergens hebben verkocht of proberen te verkopen.

tcm17308670_large.jpg
Daders

Die daders zelf droegen bivakmutsen. De slachtoffers hebben daardoor te weinig van ze gezien om een goed signalement te kunnen geven, behalve dan dat ze waarschijnlijk rond de 20 jaar zijn en één van hen opvallende blauwe ogen had. Verder had één van hen een mes bij zich.

tcm17308672_large.jpg
Omgeving

Het huis van de slachtoffers ligt aan de Bulderweg. Een rustige weg aan de rand van Ermelo. Het ligt redelijk verscholen in het groen dus het is een onopvallende plek die je echt wel moet weten. Het zou daarom kunnen dat de daders uit de omgeving van Ermelo komen.

tcm17308669_large.jpg
Crossmotor

Een getuige heeft die avond rond 18.45 uur een crossmotor met twee mannen erop zien rijden in de buurt van de Bulderweg richting het buitengebied. Qua tijdstip zouden dat de daders geweest kunnen zijn. Maar het kan ook puur toeval zijn geweest. In dat geval wil de politie de twee mannen graag spreken omdat ze wellicht iets belangrijks hebben gezien.

  • Wie is er op vrijdagavond 8 februari 2013 getuige geweest van de gewapende overval op een ouder echtpaar aan de Bulderweg in Ermelo?

  • Wie heeft het gestolen Citizen horloge, heeft het ergens gezien of heeft het te koop aangeboden gekregen?

  • Wie heeft er informatie over de daders?

  • Wie waren de twee mannen op de crossmotor?

Bulderweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.