Gewelddadige overval bewoners aan het Galjoen

  • Amstelveen
  • Update 

Man (72) wordt in zijn voortuin overmeesterd en mishandeld

Update

Vooral over die auto’s dacht u goed mee, maar de gouden tip over de daders is er nog niet. Woont u in de omgeving van Amstelveen kijk dan nog even naar de zaak hier op onze site, een tip is nooit te laat en nooit te veel. Ook anoniem reageren kan altijd.

Op maandagochtend 25 april 2016 overvallen twee mannen omstreeks 05.15 uur de bewoners van een huis aan het Galjoen in Amstelveen. Ze vertrekken een uur later met een geldkist met muntgeld en wat sieraden.

Auto demontagebedrijf

Een ouder echtpaar van 68 en 72 jaar woont op een woonwagenkamp aan het Galjoen in Amstelveen. De man werkt nog steeds; hij heeft zijn eigen auto demontagebedrijf. Om zijn vrouw ’s ochtends niet wakker te maken heeft hij een aparte douche gebouwd in het schuurtje naast het huis.

Overval

Om 05:15 uur is de man gedoucht en klaar om naar zijn bedrijf te gaan. Via de voortuin loopt hij richting zijn auto, als hij wordt aangevallen. Twee mannen slaan hem hard tegen zijn hoofd en gebruiken zelfs een taser om hem met stroomschokken uit te schakelen. Na een paar minuten hebben de daders de voordeursleutel van de woning gevonden en gaan ze naar binnen. Inmiddels is ook de vrouw wakker geworden. Zij krijgt door de daders een revolver op haar gericht. 

Buit

De overvallers geven een paar keer aan dat ze op zoek zijn naar geld. Bijna een uur lang doorzoeken ze de woning, terwijl het echtpaar is vastgebonden. Uiteindelijk vinden ze sieraden en een doos met een aanzienlijke hoeveelheid muntgeld. 

  • Wie is het opgevallen dat iemand in hun omgeving sinds 25 april 2016 opeens beschikt over een aanzienlijke hoeveelheid kleingeld?

Motief

De bewoner is eigenaar van een auto demontagebedrijf en misschien dachten de daders dat hij dus veel contant geld in huis had. Een ander motief voor de overval lijkt er eigenlijk niet te zijn.

amstelveen_dadb.jpg
Daders

De daders hebben allebei een donkere huidskleur. Ze lijken nog niet erg oud, vermoedelijk begin twintig. Ze spraken Nederlands en Papiaments.

  • Wie herkent de daders aan de hand van de bewakingsbeelden?
amstelveen_daders2.jpg
Vlucht

Rond 06:15 uur vertrekken de daders met die zware kist vol muntgeld. Kort daarna zien we een groene auto vanuit de naastgelegen wijk komen. Een halve minuut later gevolgd door een grijze waarin de daders zitten. Een stukje verderop - bij het metrostation Meent - rijden de twee auto’s achter elkaar. 

amstelveen_autos.jpg
Twee auto's

Voor de overval zien we op bewakingsbeelden een grijze en groene auto richting het Galjoen in Amstelveen rijden. De groene auto slaat af naar de woonwijk, de grijze auto rijdt richting het Galjoen. 

Groene auto

De politie houdt er rekening mee dat de daders in de grijze auto hulp hebben gehad van degene in de groene auto. Die groene auto heeft vermoedelijk in de tussentijd ergens gestaan of rondgereden in Amstelveen-Zuid. Dat was die maandag 25 april tussen 05.00 uur en 06.15 uur. 

  • Wie heeft die maandag 25 april 2016 tussen 05.00 uur en 06.15 uur die groene auto gezien in Amstelveen-Zuid?
amst.getuigesuv.jpg
Getuigenoproep 1

Als de groene auto rond 06.15 uur vanuit de woonwijk vertrekt, rijdt daar een tijdje later een zwarte SUV achter de auto aan. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van deze wagen. Die heeft mogelijk iets belangrijks gezien. 

  • Wie is de bestuurder van de zwarte SUV, die rond 06.16 uur achter de groene auto de woonwijk uitreed?
getuigeperron.jpg
Getuigenoproep 2

Dat geldt ook voor een man op metrostation Meent. Hij wacht op de metro terwijl de groene en de grijze auto met de daders voorbij rijden. Laat van u horen als u zichzelf herkent.

  • Wie is de man op metrostation Meent, die maandagochtend 25 april 2016 omstreeks 06.15 uur?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Het Galjoen

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.