Gewelddadige woningoverval bij ouder echtpaar

  • Amsterdam

Een echtpaar van ruim in de zeventig werd zondagochtend 26 november 2023 slachtoffer van een gewelddadige woningoverval. De dader had een vuurwapen, waarmee hij dreigde én meerdere keren sloeg. Help alstublieft mee om deze man van straat te halen.

Rond 08.20 uur werd aangebeld bij de woning aan de Liendenhof, dicht bij de Gaasperplas. Zodra de bewoonster opendeed, richtte de dader zijn wapen op haar gezicht en duwde hij mevrouw naar binnen. Hij eiste geld en beende naar de slaapkamer.
Het mannelijke slachtoffer dat nog op bed lag, kreeg met het vuurwapen een aantal harde klappen tegen het hoofd. In het ziekenhuis zou blijken dat meneer daarbij een bloeding in de hersenen opliep.

Kenmerken dader

Ondanks de enorme schrik heeft het echtpaar een aantal kenmerken van de overvaller weten te onthouden. Ze hadden de man nooit eerder gezien en hebben geen idee wie hen iets zou willen aandoen.

232524_amstrdm-w_SIG_regio8.jpg
Signalement

Signalement

De overvaller:

  • wordt tussen 20 en 30 jaar oud geschat
  • heeft een donkere huidskleur
  • spreekt accentloos Nederlands
  • heeft opvallend grote, bruine ogen
  • had die ochtend een bruine rugtas bij zich.

Mogelijk voertuig in de buurt

De overvaller bleef zo’n twintig minuten in de woning. Hij haalde in die tijd verschillende kasten overhoop en trof uiteindelijk een aantal sieraden aan. Die stopte hij in zijn bruine rugtas. De doodsbange bewoonster dwong hij om bij haar zwaargewonde man op bed te liggen.
Uiteindelijk vertrok de dader te voet over de Liendenhof. Mogelijk had hij in de nabije omgeving een voertuig klaarstaan. Een getuige zag rond die tijd een onbekende man bij een witte bestelbus; dat kan de overvaller zijn geweest, maar dat is nog allerminst zeker. Ook als die bewuste man niets met de overval te maken heeft gehad, wil de politie hem nog graag spreken.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw informatie door

  • Wie weet meer over de overvaller of heeft mogelijk camerabeelden van die zondagochtend 26 november waar hij op zou kunnen staan?
  • Waar zijn de sieraden van de slachtoffers nu?
  • Wie kan de man met de witte bestelbus zijn?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Liendenhof

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.