Beloning

Slachtoffer woningoverval overleden; beloning voor gouden tip

  • Amsterdam

De politie is nog altijd op zoek naar de man die op zondagochtend 26 november 2023 een ouder echtpaar overviel in hun woning in Amsterdam. De dader gebruikte zoveel geweld dat het mannelijke slachtoffer blijvende hersenschade opliep.

In januari van dit jaar heeft meneer euthanasie ondergaan. Forensisch onderzoek heeft aangetoond dat zijn uitzichtloos lijden een gevolg was van het letsel dat de overvaller hem toebracht.

242292 Amsterdam So
slachtoffer Jan Beulenkamp

Beloning

Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 10.000 euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van de dader.

Geslagen met vuurwapen

Het echtpaar van ruim in de zeventig woonde aan de Liendenhof, vlak bij de Gaasperplas. Rond 08.20 uur die noodlottige ochtend werd bij hen aangebeld door een onbekende man.

Hij trok direct een vuurwapen toen de bewoonster opendeed en eiste geld. Toen dat er niet bleek te zijn, liep de overvaller naar de slaapkamer om sieraden te zoeken. Hij trof daar het mannelijke slachtoffer, dat nog in bed lag, en sloeg hem met het vuurwapen meerdere keren hard op het hoofd.

242292 Amstrdm Tsr
Signalement

De overvaller:

  • wordt tussen 20 en 30 jaar oud geschat
  • is ongeveer 1.80 meter lang
  • heeft een donkere huidskleur
  • spreekt Nederlands
  • heeft een donkere kleur ogen
  • had een bruine rugtas bij zich.

Opvallende locatie

De wijk bij de Gaasperplas lijkt geen voor de hand liggende locatie voor een overval. De Liendenhof waaraan zich de bewuste woning bevindt, is een doodlopend straatje met alleen voet- en fietspaden en geen parkeerplek voor een mogelijke vluchtauto.

Niet uit te sluiten is dat de dader wíst dat er een ouder stel woonde; mogelijk omdat hij bekend is in die omgeving of daar zelf in de buurt verbleef.

242292 Amstrdm Krt2b
Omcirkeld het gebouw waar het echtpaar woonde
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Contact met de politie

Vertel alstublieft wat u weet of vermoedt over de overvaller. Wilt u aanspraak kunnen maken op de beloning, terwijl uw identiteit afgeschermd blijft? Leg dan uw verklaring af via het Team Bijzondere Getuigen.

Hieronder de overige manieren om een tip door te geven:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Liendenhof in Amsterdam

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.