Gewelddadige woningoverval gepensioneerd echtpaar aan het Sporkehout

  • Geldrop
  • Update 
tcm17300254_large.jpg

De man liep een gebroken kaak, neus, rib en zwaar oogletsel op.

Update

1 tip pas, blijf meedenken…

Een gepensioneerd echtpaar wordt in hun eigen huis aan het Sporkehout in Geldrop door drie mannen overvallen. Op dinsdagavond 28 mei zijn ze beiden thuis als er om 22.30 uur wordt aangebeld. Als de man de deur opent stormen er drie mannen naar binnen. Hij wordt neergeslagen en krijgt flinke klappen. Hij roept dat zijn vrouw de politie moet bellen, alleen is zij slechthorend en komt daarom poolshoogte nemen. Dan wordt ook zij tegen de grond gewerkt. De overvallers doorzoeken het huis en gaan er uiteindelijk met wat geld weer vandoor.

tcm17300337_large.jpg
Vlucht

De daders lukte het niet om hun vluchtauto te starten en ze moesten dus noodgedwongen te voet vluchten, zo rond 23.00 uur vanaf het Sporkehout in Geldrop. De politie wil met spoed spreken met mensen die ze toen gezien hebben. Je kunt maar via één kant die straat uit en dat is richting de wijk Braakhuizen, waar de mannen toen waarschijnlijk heen zijn gevlucht.

tcm17300251_large.jpg
Daders

De drie mannen spraken gebrekkig Nederlands en onderling in een andere taal, waarschijnlijk Pools, want hun vluchtauto had Poolse kentekenplaten.

tcm17300252_large.jpg
Gestolen

Die auto blijkt bijna vijf weken eerder, in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 april, gestolen te zijn in Helmond, vanaf de oprit van een huis aan de Vinkehof. Toen had de Toyota Prius nog het Nederlandse kenteken 78-JXF-9.

tcm17300253_large.jpg
Poolse kentekens

Toen de auto bij het huis van het echtpaar werd achtergelaten, zaten er twee verschillende Poolse kentekens op. Aan de voorkant van de auto LZ-36852 en aan de achterkant ONY 28M8.

tcm17300336_large.jpg
Observeren

De politie wil weten wie de gestolen Prius tussen 20 april en 28 mei in de regio Helmond en Geldrop heeft gezien. Mogelijk zijn ze toen al in de buurt van het Sporkehout geweest om hun slachtoffers te observeren. Neem ook contact op als u ze de avond van de overval in de buurt heeft gezien.

tcm17300335_large.jpg
Beelden

Mocht uw huis of bedrijf in de omgeving staan van het huis van de slachtoffers, bijvoorbeeld op bedrijventerrein Spaarpot en heeft u bewakingscamera’s, kijk dan alstublieft of daar iets op te zien is dat met de overval te maken kan hebben.

  • Wie is er op dinsdagavond 28 mei rond 22.30 uur getuige geweest van de gewelddadige woningoverval op een gepensioneerd echtpaar aan het Sporkehout in Geldrop?

  • Wie heeft de daders zien vluchten?

  • Wie is er getuige geweest van de diefstal van de Toyota Prius met kenteken 78-JXF-9 in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 april vanaf de oprit van een huis aan de Vinkehof in Helmond?

  • Wie heeft de gestolen Prius tussen 20 april en 28 mei in de regio Helmond en Geldrop gezien?

  • Wie heeft de daders de avond van de overval in de buurt van het huis van de slachtoffers aan het Sporkehout gezien?

Sporkehout

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.