Gezin ontsnapt aan aangestoken brand

  • Beverwijk

De politie maakt beelden openbaar van een jong ogende dader die brand stichtte bij een gezinswoning aan de Waalstraat in Beverwijk. In de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 januari 2024 stak hij daar een brandbare vloeistof aan die hij door de brievenbus en tegen de voordeur had gegoten.

Dankzij hun hond die aansloeg en rookmelders die afgingen, bleven de bewoners ongedeerd en konden ze de schade redelijk beperkt houden. De brandstichter heeft ook nog een steen door de ruit van de voordeur gegooid.

242200 Bb Bevrwk
Wie weet meer over de dader en/of zijn motief?

Kenmerken brandstichter

Het is onduidelijk wie het getroffen gezin zo in gevaar bracht of waarom juist hún huis het doelwit was. Kijkt u alstublieft goed naar de beelden hierboven en meld het bij de politie als u iets weet of vermoedt over de dader.

De man heeft een slank postuur, droeg een jas van The North Face en had een Adidas-tas bij zich. Hij heeft een lichte of licht getinte huidskleur, donker haar en dikke, donkere wenkbrauwen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de Politie

Mogelijk handelde de brandstichter in opdracht. Heeft u daar informatie over of weet u iets anders dat licht op een motief kan werpen? Geef het alstublieft door; dat kan als u wil ook anoniem.

Beschikt u over camerabeelden uit de omgeving van de Waalstraat waar de verdachte op staat en/of mogelijk een voertuig dat hij kan hebben gebruikt? Meld dat dan alstublieft of upload ze direct naar de politie via het online tipformulier.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Waalstraat in Beverwijk

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.