Groep inbrekers sluit ondernemer op in kast

  • Sassenheim

Vermoedelijk één groep van zes daders heeft twee inbraken en een overval gepleegd – in één nacht. In een zogenoemd verzamelpand aan de Rijksstraatweg in Sassenheim sloegen ze toe bij drie verschillende bedrijven.

Het had mogelijk ‘slechts’ bij inbraken kunnen blijven, ware het niet dat één ondernemer net die nacht in zijn kantoor sliep. De daders die hem daar overvielen, bedreigden hem met een vuurwapen en een aantal breekijzers.

232149_sassenheim_regio_1.jpg
Het verzamelgebouw aan de Rijksstraatweg

Deur geblokkeerd

De groep pakte het slachtoffer zijn portemonnee en telefoon af en sloten hem vervolgens op in de cv-kast. Doordat ze deur hadden geblokkeerd, heeft de ondernemer een zijwand van de kast kapot moeten maken om zich te bevrijden.
In die nacht van 20 op 21 juni 2022 werd bij twee andere bedrijven ingebroken door waarschijnlijk dezelfde daders. Of ze echt op de locatie waren die ze voor ogen hadden, is niet helemaal duidelijk. Ze vroegen het slachtoffer namelijk wat voor bedrijven er op het terrein zitten, maar zijn antwoord leek hen te verrassen. Ook spraken ze in eerste instantie Engels tegen hem, maar schakelden even later over op Nederlands.

Poelruiterpad

Behalve op het bedrijventerrein, is de groep van zes ook door een camera vastgelegd op het Poelruiterpad daar in Sassenheim. Meld het alstublieft als u iets denkt te weten over een of meer van hen.
Op de beelden van die camera staan overigens ook mogelijke getuigen: een scooterrijder en twee fietsers. Was u het die daar reed of weet u wie die mensen kunnen zijn, geef het alstublieft door aan de politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie herkent een of meer van de personen op de camerabeelden? Mogelijk zegt juist hun combinatie iemand iets.
  • Wie kan meer vertellen over de achtergrond van deze inbraken en overval?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Rijksstraatweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.