Wisseltruc met buitenlands geld

  • Sassenheim
  • Update 

Echt geld geruild tegen vervalste eurobriefjes

Update

Tot nu toe 7 tips, onder andere van iemand die in 2012 net op tijd afhaakte bij een soortgelijke poging tot oplichting. De man die zich Michael Trixl noemt, verblijft mogelijk in de regio Breda/Roosendaal.

Wat gemakkelijk geld verdienen lijkt, wordt voor het slachtoffer een nachtmerrie. Hij gaat akkoord met een deal die aantrekkelijk lijkt, maar blijft met lege handen achter

Michael Trixl

Een man die in de regio Den Haag wat onroerend goed wil verkopen, komt in contact met iemand die zich Yuri Mansveld noemt. Die houdt de man een tijd aan het lijntje totdat ineens ene Michael Trixl zich aandient.

  • Kent u iemand die de naam Yuri Mansveld gebruikt?

  • Kent u iemand die de naam Michael Trixl gebruikt?

Zakcentje

Die Trixl beweert dat hij niet alleen het betreffende pand wil overnemen, hij biedt de verkoper ook de kans aan op een aardig extra zakcentje.Aan een zakendeal in Zwitserland heeft Trixl, zo beweert hij, een flinke lading 500-eurobiljetten overgehouden. Die worden in Nederland bijna nergens geaccepteerd, maar daarvoor heeft hij een creatieve oplossing bedacht.

Commissie

Als u nou deze briefjes van 500 euro voor mij omwisselt voor buitenlandse valuta, stelt Trixl voor, dan beloof ik u dat u daaraan zelf een flinke commissie verdient. De onroerend-goedverkoper heeft hier wel oren naar en gaat akkoord.

  • Bent u of kent u iemand die op dezelfde manier is benaderd voor zo’n dubieuze deal?
117147_akljfhkljn398475regio1.jpg
Tas vol

Op vrijdag 23 december 2016 gaat de man met een tas vol buitenlands geld naar het Van der Valkhotel aan de A44 in Sassenheim. Hij ontmoet daar Trixl en een handlanger, zijn chauffeur die in de auto blijft zitten. Zij geven hem een paar briefjes van 500 euro die hij, samen met Michael Trixl, op echtheid laat controleren in het naastgelegen casino.

herstel_sass_jasnkj-reco1.jpg
Vervalst

De biljetten zijn echt, dus de deal gaat door. De tas met buitenlands geld wordt geruild tegen een zak 500-euro-biljetten, waarna Trixl en zijn maat er vandoor scheuren in een oude Mercedes. Behalve die enkele die het slachtoffer had laten checken, zijn alle eurobiljetten vervalst.

  • Wie (her)kent de man die zich Michael Trixl noemt?

  • Heeft u op 23 december 2016 een ouder type Mercedes gezien in de buurt van het Van der Valkhotel in Sassenheim?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Warmonderweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.