Groep jonge daders achter aantal ernstige misdrijven

  • Breda

In Breda en omgeving is een criminele groep actief die zeer ernstige misdrijven pleegt. Volgens getuigen gaat het om vermoedelijk jonge daders. De groep zit, in wisselende samenstelling, achter onder meer een ramkraak, een ‘carjacking’ en twee gewapende overvallen.

De politie maakt van die vier incidenten beelden openbaar, in de hoop dat u kunt helpen de jeugdige verdachten op het spoor te komen. Uw tip over een of meer van hen doorgeven kan te allen tijde ook anoniem.

Overval op toko

Op woensdag 10 mei 2023 vond een overval plaats op een toko aan de Brusselstraat in Breda, bij winkelcentrum Hoge Vucht. De dader, een man met een donkere huidskleur en een lang, mager gezicht, bedreigde de eigenaar met een mes. Hij eiste geld, terwijl zijn handlanger op hem wachtte met een gestolen auto.

Die Opel Meriva was eind april weggenomen vanuit Langeweg in de Zuid-Hollandse gemeente Moerdijk. Op 10 mei werd de auto teruggevonden op een bedrijventerrein aan de Kleine Krogt in Breda. Informatie over de diefstal is nog welkom, net als over wie er tussen 30 april en 10 mei in de Meriva hebben gereden.

Ramkraak in Bavel

Aan de Pastoor Doensstraat in Bavel, vlak bij Breda, werd eveneens een gestolen auto gebruikt bij een misdrijf. Deze blauwe Volkswagen Touran was gestolen op de Haagweg in Breda. 

De wagen werd op 26 juni 2023 gebruikt om de pui van een brillenwinkel te rammen. Op die manier wisten de daders binnen te komen en een aantal brillen bij elkaar te graaien. Even later lieten ze op hun vlucht de blauwe Touran achter langs de Woestenbergseweg in Bavel.

‘Carjacking’ bij 74-jarige

Twee daders, opnieuw op het oog nog behoorlijk jong, overrompelden in de vroege ochtend van zaterdag 15 juli 2023 een 74-jarig slachtoffer bij een tankstation aan de Zwijnsbergenstraat in Breda. Hij was op dat moment bezig met zijn krantenwijk. Beide belagers dreigden met een mes en één van hen haalde zelfs uit, wat de oudere man een verwonding aan de arm opleverde.

Het slachtoffer moest vervolgens toezien hoe het duo met zijn Opel Mokka aan de haal ging. Die auto is elf dagen later aangetroffen op de parkeerplaats van een verzorgingshuis aan de Bavelselaan in Breda. Vermoedt u wie tussen 15 en 26 juli over de Opel Mokka beschikten en/of wie die uiteindelijk achterlieten, meld het alstublieft.

Gewapende overval supermarkt

Er lijkt, zorgwekkend genoeg, progressie te zitten in de hevigheid van de misdrijven die de groep criminelen pleegt. Bij het meest recente incident beschikten de twee jeugdige daders over een vuurwapen. Dit betreft de overval op een Lidl-filiaal aan de Jorisstraat in Breda, op dinsdagavond 12 september 2023.

Kijkt u alstublieft goed naar de beelden hierboven en neem contact op als u iets denkt te weten over (een van) de overvallers. Dat mag natuurlijk ook anoniem. Het tweetal vluchtte zonder buit op een scooter en dumpte of verloor het vuurwapen op de Wolfslaardreef, zij het zónder de zogenoemde slede die in de supermarkt werd teruggevonden.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie weet meer over een of meer van de beschreven misdrijven, mogelijk aan de hand van de camerabeelden of wellicht doordat er in uw omgeving over is gesproken?
  • Wie herkent een of meer van de personen op de camerabeelden?
  • Wie heeft informatie over de groep jonge criminelen waartoe de verschillende daders vermoedelijk behoren?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Breda

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.