Groep mannen gebruikt telescoopladder bij inbraak

  • Nootdorp

Een telescoopladder is handig voor klusjes in en rond het huis. Voor een groep inbrekers in Nootdorp was het in de nacht van 10 op 11 januari 2020 het hulpmiddel om een woning binnen te komen.

Update

Bedankt voor de zeven binnengekomen tips! Bij deze tips werden ook namen genoemd. Meer informatie - o.a. over de gestolen horloges - blijft welkom.

Dankzij bewakingsbeelden zien we hoe de groep die nacht te werk gaat. Rond 03.20 uur verschijnt het viertal in de straat. De bewoners van de woning waar ze toeslaan, zijn dat weekend niet thuis.

Telescoopladder

Hoe compact de ladder in eerste instantie ook lijkt, binnen enkele seconden hebben de mannen het voor elkaar. Nadat de ladder is uitgeschoven en tegen de gevel is geplaatst, weten drie inbrekers – vermoedelijk met behulp van een koevoet – de woning binnen te komen. De vierde man blijft eerst beneden op de uitkijk staan, maar gaat later ook de ladder op.

Kostbare spullen

Na vijf minuten staan de inbrekers alweer buiten. In een aantal tassen hebben ze kostbare spullen van de bewoners gestopt, waaronder een verzameling dure horloges.
Meegenomen zijn onder meer twee horloges van het merk IWC en een aantal van Rolex. Eén daarvan, van het type Datejust, heeft achterop de inscriptie “Moppie wil je met me trouwen?”

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Herkent u een of meer van de mannen op de beelden? Meld het alstublieft. Ook als u weet waar de meegenomen horloges zijn, hoort de politie dat graag van u.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Nootdorp

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER