Nederland doelwit van professionele auto-inbrekers

  • Landelijk

Ze zijn medeverantwoordelijk voor de stijging van de premie van uw autoverzekering: criminele bendes die het voorzien hebben op auto-onderdelen. Bijna dagelijks krijgt de politie aangiftes binnen omtrent auto’s die volledig gestript zijn.

Update

Kort na de uitzending is één van de auto-inbrekers herkend: een 23-jarige man uit Litouwen. Hij verbleef op een vakantiepark. Kijk uit naar de andere mannen!

Airbags, versnellingspoken, koplampen, navigatiesystemen en soms zelfs complete dashboards. De schade aan de getroffen auto’s varieert van duizenden tot tienduizenden euro’s per geval.

Oost-Europa

Vanuit het oosten van Europa komen bendes naar Nederland om hier in korte tijd zoveel mogelijk auto-onderdelen buit te maken. Ze komen meestal voor een paar dagen tot een paar weken naar ons land en verblijven op vakantieparken, in budgethotels of in tijdelijke woningen.

Daders op beeld

Van enkele auto-inbrekers zijn er camerabeelden. Herkent u één of meer van hen, neem alstublieft contact op met de politie.

Voorkom inbraak

Stop uw ‘keyless entry’-autosleutel in een blik of in een speciaal hoesje. Dit maakt het voor criminelen onmogelijk het signaal van de sleutel op te vangen.

Ook zijn er tegenwoordig ‘keyless entry’-sleutels op de markt die niet constant een signaal uitzenden. Zodra zo’n sleutel langer dan een minuut stil ligt, stopt het zenden. Daardoor is er geen signaal op te pikken en blijft uw auto dus op slot.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Tip de politie

  • Wie herkent één of meer van de auto-inbrekers?
  • Wie heeft informatie over hun huidige verblijfplaats?
  • Wie weet waar de daders ten tijde van de inbraken verbleven?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven