Update

‘Identify Me’ | De vrouw in het tapijt

  • Bremen (Duitsland)

Eind juli 2002 werd in het water van een jachthaven aan de Weser, in de Duitse stad Bremen, het in verschillende materialen ingepakte lichaam van een vrouw aangetroffen. Wie is zij?

Update

Er zijn aanwijzingen dat het slachtoffer uit Oost-Europa komt en, meer specifiek, mogelijk uit Oekraïne. Zij droeg namelijk een oorbel die gemaakt is in Charkov. Over deze vrouw is verder bekend dat ze vermoedelijk minimaal één kind heeft gebaard.

Vanwege het conflict tussen Rusland en Oekraïne verblijven op dit moment relatief veel Oekraïners in Nederland. Mogelijk heeft iemand van hen informatie over het nog onbekende slachtoffer.

De politie verzoekt iedereen die contacten heeft binnen de Oekraïense gemeenschap om hen op dit onderzoek te wijzen. Alvast veel dank!

232470_identify-me_oorbel.jpg
Deze oorbel droeg het slachtoffer

Zes vrouwen in Duitsland

Interpol, de Duitse politie en het opsporingsprogramma ‘Aktenzeichen XY ... Ungelöst’ roepen de hulp van het publiek in om achter de identiteit te komen van een zestal vrouwelijke slachtoffers van onopgeloste misdrijven.

MEER INFORMATIE EN VIDEO (DUITSTALIG)

Ook Nederlandse en Belgische cold cases zijn onderdeel van deze campagne. Een overzicht van alle 22 onderzoeken vindt u op de website van Interpol.