Inbreker brillenwinkel laat enorme ravage achter

  • Hengelo

Een inbreker die het in juli 2023 op een brillenwinkel voorzien had in Hengelo, ging niet bepaald zorgvuldig te werk. Behalve dat hij in de winkel aan de Enschedesestraat een enorme ravage aanrichtte, liet de man op zijn vlucht een spoor van zonnebrillen achter.

Rond 05.30 uur op zondagochtend 16 juli stond de dader eerst een tijdje naar binnen te kijken voor hij met een flinke moker het glas van de voordeur kapot sloeg. Hij probeerde vervolgens in een razend tempo zo veel mogelijk brillen mee te krijgen, in een soort doek, maar ‘morste’ er nogal wat.

232422_hengelo_schade2.jpg
Ravage in de winkel aan de Enschedesestraat

Duurdere merken

De inbreker leek precies te weten wat de duurdere merken zijn. Hij ging recht op de zonnebrillen af van onder meer Ray Ban, Dior, Serengeti en Gucci. De gedupeerde winkeleigenaar vertelt dat er 88 stuks verloren zijn gegaan.
Hoewel de dader zich goed had ingepakt, is er op de beelden mogelijk iets te zien dat iemand in zijn omgeving aan het denken zet. Kijkt u naar zijn postuur, zijn kleding en zijn manier van bewegen. Ook als u iets weet over de doek met opvallende print die de man bij zich had, hoort de politie graag van u.

Bataafse Kamp

De rekken die de dader meenam uit de winkel zijn teruggevonden aan het Bataafse Kamp daar in Hengelo. Mogelijk had hij daar een vervoermiddel staan waarmee hij verder is gevlucht. Meld het alstublieft als u daar meer over weet, er iets van heeft gezien of mogelijk over beelden beschikt van bijvoorbeeld een deurbelcamera.
Er zijn aanwijzingen dat de inbreker al eerder – uren of wellicht dagen – de brillenwinkel heeft geobserveerd. Dat zou hij gedaan hebben vanuit de Drienerstraat. Denkt u dat u daar meer over kunt vertellen, neem dan alstublieft contact op met de politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Het is goed mogelijk dat sinds die ochtend van 16 juli is geprobeerd de zonnebrillen te verkopen. Nieuwe brillen dus, waarvan sommige misschien een beschadiging hebben.

  • Wie weet meer over de inbreker?
  • Wie heeft beelden uit de omgeving waarop de man te zien kan zijn, mogelijk in combinatie met een voertuig?
  • Wie weet of vermoedt waar de gestolen zonnebrillen kunnen zijn?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Enschedesestraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.