Inbrekers geven het na drie kwartier op

  • Rotterdam

In de Nieuwjaarsnacht dit jaar dachten twee inbrekers hun slag te kunnen slaan bij een woning aan de François Nivardstraat. Ondanks herhaalde pogingen kwamen ze echter niet binnen.

De mannen hadden één bewakingscamera uitgeschakeld, maar die aan de achterkant van het huis heeft hen wel vastgelegd.

Geen krimp

Tegen 03.30 die dinsdagochtend verschijnt een dader in beeld die probeert een deur te forceren. Hij gebruikt zijn lichaamskracht en verschillende gereedschappen, maar de deur blijft potdicht en ook het keukenraam geeft geen krimp.
Op een bepaald moment lijkt hij het op een bovenverdieping te willen proberen. Hij klimt in een regenpijp, maar al snel glijdt hij zonder resultaat weer naar beneden.

119536_Rottrdm_dad1d.jpg
Verdachte 1

Kale man

Hoewel de beelden helaas niet heel goed zijn, is duidelijk te zien dat de man een nagenoeg kaal hoofd heeft; met slechts een kortgeschoren ‘krans’ haar.
De politie schat dat de man tussen 40 en 50 jaar oud is. Hij had die nacht een lichtkleurige, driekwart jas aan en te zien is dat hij rookt.

119536_Rottrdm_dad2.jpg
Verdachten van inbraakpoging

Tweede man

Uit onderzoek bleek dat ook een garagedeur het te verduren heeft gehad. Mogelijk dat de tweede verdachte daar – zonder succes – heeft geprobeerd naar binnen te komen.
Deze handlanger lijkt, wanneer de eerste man al zo'n 25 minuten bezig is, te komen overleggen. Hij droeg die nacht een donkerkleurig broek en een lichtkleurige jas met capuchon.

119536_Rottrdm_daders.jpg
Verdachten van inbraakpoging

Zo'n drie kwartier nadat ze vermoedelijk bij de woning aankwamen, verdwijnt het duo uit het zicht van de camera. Heeft u een idee wie de mannen zijn, geef het door aan de politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Denk mee en tip!

  • Wie weet wie de mannen op de beelden zijn en/of heeft hen gezien die nacht in de omgeving van de François Nivardstraat?
  • Wie heeft iets gezien van de inbraakpoging, op 1 januari jl. tussen circa 03.25 en 04.15 uur, of van een mogelijk gebruikt voertuig?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

François Nivardstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER