Inbrekers laten verschrikkelijke bende achter in woning

  • Nijverdal

In het eerste weekend van april 2021 sloegen inbrekers toe in een woning aan de De Ruyterweg in Nijverdal. Behalve op het stelen van kostbare eigendommen leken de daders erop uit een zo groot mogelijke bende achter te laten.

Bij thuiskomst ontdekten de bewoners dat de inbrekers niet alleen aan ál hun spullen hadden gezeten, maar ook dat ze opzettelijk aan het vernielen waren geweest. Er waren handdoeken en een douchekop in een toilet gepropt, drankflessen tegen een muur kapot gesmeten en op verschillende plekken eieren stuk gegooid.

Update

De negen binnengekomen tips hebben helaas nog niet naar de pinner geleid. Ook de sieraden zijn nog niet terecht. Beschikt u over informatie? Geef het alstublieft door.

Kostbare buit

Na de ontzetting over het vandalisme konden de slachtoffers de schade opmaken voor wat betreft de gestolen bezittingen. Onder meer diverse stukken zilverwerk en een aantal gouden sieraden bleken weggenomen, net als een creditcard en een auto van de bewoners.
Die auto, een Volkswagen Polo, is in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 april geflitst. Er werd 177 kilometer per uur mee gereden op een weg waar 80 de limiet is; de N35 tussen Nijverdal en Wierden.

Pinnende man(nen)

Een belangrijk aanknopingspunt in het politieonderzoek zijn de 23 pogingen die zijn gedaan om geld op te nemen met de gestolen creditcard. Dat gebeurde door vermoedelijk steeds dezelfde persoon, die een aantal keren door camera’s is vastgelegd. Met een paar gelukte pinpogingen maakte hij duizenden euro’s buit.
Let u alstublieft op zijn kleding, de zichtbare delen van zijn gezicht en ook op het bijzondere masker dat hij een paar keer droeg. De verdachte bezocht geldautomaten in Zutphen, Enschede, Capelle aan den IJssel, Hengelo, Amersfoort, Deventer, Haastrecht en Almelo; mogelijk zegt dit iemand iets.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

De Volkswagen Polo van de slachtoffers is nog niet teruggevonden. Meld het alstublieft als u weet waar die auto kan zijn en/of wie er over (hebben) beschikt. Ook als u op de foto’s hierboven sieraden of zilverwerk herkent, hoort de politie dat graag van u.

  • Wie weet of vermoedt wie de man op de camerabeelden is?
  • Wie heeft informatie over de inbrekers? Zij moeten hebben toegeslagen tussen 15.30 uur op vrijdag 2 april en 02.30 uur in de ochtend van zaterdag 3 april.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

De Ruyterweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.