Liquidatie Dennis Struijk (35)

  • Best
  • Update 
118382_best_ds_so17.jpg

De 35-jarige Eindhovenaar was meerdere keren doelwit van een aanslag, maar overleefde keer op keer – totdat hij op 31 augustus 2017 in Best werd doodgeschoten. Dennis Struijk was in de laatste jaren van zijn leven verdachte in strafzaken voor onder meer mishandeling en witwassen. Dat hij vijanden had, is duidelijk: zeker twee maal werd geprobeerd Struijk te vermoorden. 

Update

Inmiddels is duidelijk dat ze zoektocht op dinsdag 8 oktober niets heeft opgeleverd. De twee onlangs aangehouden verdachten zijn door de rechter-commissaris op vrije voeten gesteld. Ze blijven wel verdachten in dit onderzoek.

Die pogingen vonden plaats in de straat in Eindhoven waar hij woonde, waarna verontruste buurtbewoners ingrepen. Zij wisten tegen Struijk een gebiedsverbod van zes maanden af te dwingen.

Johannes Klingenstraat

Op de avond van 31 augustus 2017, rond 21.45 uur, verschijnen in Best twee mannen bij een huis aan de Johannes Klingenstraat.

Daarnaast is op bewakingsbeelden ook een donkere BMW stationwagen te zien. Die rijdt af en toe langs en staat soms stil, maar blijft voortdurend in de buurt.

Om 22.05 uur komt Dennis Struijk aan bij het bewuste huis. Hij belt aan en wordt binnengelaten. Daar reageren de mannen op die op Struijk leken te wachten: terwijl de twee te voet het huis scherp in de gaten houden, staat de BMW dichtbij geparkeerd.

Meerdere schoten

Wanneer na zo’n twintig minuten Struijk naar buiten komt en in zijn auto stapt, gaan de daders tot actie over. Eén van hen rent richting de BMW, die al stapvoets begint te rijden. De andere man die te voet was, rent met getrokken wapen op Struijk af en schiet meerdere keren. Daarna rent ook hij richting de BMW, waarop die wagen er met hoge snelheid vandoor gaat.Het slachtoffer bezwijkt ter plekke aan zijn verwondingen.

Er waren tenminste drie mensen betrokken bij de liquidatie; de twee mannen op straat en de bestuurder van de BMW stationwagen. Het is mogelijk dat er meerdere personen in die auto zaten.

Berghem en Zaandam

Uit onderzoek is gebleken dat de daders mogelijk een link hebben met de plaats Berghem bij Oss. Daar zijn zij op 26 augustus geweest, vijf dagen voor de moord op Dennis Struijk.Ook lijkt er een verband te zijn tussen de daders en de Noord-Hollandse plaats Zaandam. Indien u iets weet over die mogelijke connectie, hoort de politie dat graag van u.

  • Wie weet iets over de aanleiding of het motief voor de moord op Dennis Struijk? Of heeft u wellicht een vermoeden wie de daders zijn? Zij hebben mogelijk een link met Berghem en/of Zaandam.

Renault Mégane RS

De BMW werd nog dezelfde avond uitgebrand aangetroffen in Son. Vanaf daar zijn de daders verder gevlucht in een zwarte Renault Mégane RS, met het vervalste kenteken 6-KBP-86. Deze nam de politie op 2 september, twee dagen na de moord op Dennis Struijk, in beslag op De Vrouwehof in Weert. Volgens getuigen stond de Mégane daar waarschijnlijk al sinds de avond van de liquidatie.

118382_ds_best_upd_megane1.jpg

De zwarte Renault bleek al een jaar eerder, op 21 september 2016, te zijn gestolen in Schijndel. Het originele kenteken was 48-PPF-4.

Tussen het vertrek uit Son en het achterlaten in Weert, is de Mégane in Oss geweest, in elk geval tussen 20.00 en 20.30 uur.

118382_ds_best_upd_megane2kent2.jpg

Overigens zijn beide genoemde kentekens op dit moment in gebruik bij mensen die op geen enkele manier met de liquidatiezaak te maken hebben.

  • Wie heeft gezien dat de zwarte Renault Mégane RS werd achtergelaten op De Vrouwehof in Weert? Heeft u gezien wie dat deden? Of heeft u in de twee dagen daarna nog iemand bij het voertuig gezien?

Getuigenoproep Renault

De politie komt graag in contact met getuigen die meer over de Renault Mégane RS kunnen vertellen. Heeft u die auto gezien tussen de diefstal in september 2016 en de moord in Best op 31 augustus 2017, laat het de politie weten.De Mégane werd, waarschijnlijk op de late avond van 31 augustus 2017, geparkeerd op De Vrouwehof in het oosten van Weert. Heeft u gezien dat de auto daar werd achtergelaten en mogelijk door wie, dan hoort de politie dat graag van u. Ook als u, tot de inbeslagname op 2 september 2017, iemand bij die Renault heeft gezien, wordt u verzocht contact op te nemen.

  • Wie heeft de zwarte Renault Mégane RS gezien tussen 21 september 2016 en 31 augustus 2017? Het voertuig is in elk geval een paar uur voor de moord in Oss geweest.
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Johannes Klingenstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.