Beloning

Liquidatie Kemal Zengin (44) in Blerick

  • Venlo
  • Update 

Het slachtoffer wordt in de nacht van 21 op 22 augustus 2017 doodgeschoten, pal voor zijn huis aan de Klingerbergsingel. De auto waarmee de daders vluchten, wordt brandend achtergelaten in Amersfoort.

Twee mannen (28 en 27) uit Rotterdam zijn in januari 2019 aangehouden als verdachten in deze zaak. Zij zouden betrokken zijn geweest bij de diefstal van de VW Caddy. Meer aanhoudingen in het lopende onderzoek worden niet uitgesloten.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

118198_venlo_zengin_so2.jpg
Drugsmilieu

Kemal Zengin, 44 jaar oud, woonde met zijn gezin al 17 jaar aan de betrekkelijk rustige Klingerbergsingel in de Venlose wijk Blerick. Hij verdiende de kost als pakketbezorger maar was tot een bepaalde hoogte ook actief binnen het drugsmilieu. Wat daarin zijn rol precies was, staat niet helemaal vast.

118198_venlo_zengin_bb4.jpg
Zondagochtend 22 augustus 2017

Wanneer Zengin rond 03.00 uur thuiskomt van een avond kaarten met vrienden, wordt hij opgewacht door de inzittende(n) van een donkerblauwe verlengde Volkswagen Caddy. Eén persoon stapt recht op Zengin af en richt een vuurwapen op hem.

Na een korte woordenwisseling haalt de onbekende meerdere keren de trekker over. Het slachtoffer wordt daarbij dodelijk getroffen.

118198_venlo_zengin_caddy4.jpg
Volkswagen Caddy

De politie heeft veel bewakingsbeelden weten te verzamelen rondom het fatale schietincident. Mede daardoor is bekend dat de daders in een donkerblauwe, verlengde Volkswagen Caddy reden. 

118198_venlo_zengin_caddybrand1.jpg

Daarmee zijn ze na de moord met bijzonder hoge snelheid naar Amersfoort gevlucht, waar ze de wagen bij een viaduct achterlieten en in brand staken.

In de dagen voorafgaand aan de liquidatie, is de Caddy meerdere keren gezien op de Klingerbergsingel. Het kan dus zijn dat de daders een voorverkenning hebben gedaan of dat het hun bedoeling was om het slachtoffer al eerder neer te schieten.

  • Wie heeft de Volkswagen Caddy zien rijden in dat weekend van 21-22 augustus of in de zes weken ervoor? Weet u wie van die wagen gebruik hebben gemaakt sinds 8 juli 2017?
118198_venlo_zengin_caddy2.jpg
Overgespoten

Het voertuig is tussen 8 en 10 juli 2017 gestolen vanaf een bedrijventerrein in Zoetermeer. Opmerkelijk is dat de bestelwagen toen antracietgrijs was. Ergens tussen 8 juli en 21 augustus 2017 moet de Caddy dus overgespoten zijn naar donkerblauw.

  • Wie heeft informatie over het laten overspuiten naar donkerblauw van de oorspronkelijk antracietgrijze Volkswagen Caddy? Dit moet gebeurd zijn tussen 8 juli en 21 augustus 2017.

Kapotte koplamp?

Een ander detail is dat, in de nacht van de liquidatie, de wagen waarschijnlijk maar één werkende koplamp had. Het oorspronkelijke kenteken van de Volkswagen Caddy is VN-799-R, maar het is mogelijk dat de daders in de zes weken dat zij over het voertuig beschikten, er valse kentekenplaten op hebben gehad.

118198_venlo_zengin_so3.jpg
Motief onduidelijk

Over het motief voor de moord tast de politie nog in het duister. Het zou, mede door het zware wapen dat is gebruikt, te maken kunnen hebben met Zengins contacten in de drugswereld. Maar het is zeker niet uitgesloten dat de daders uit een heel andere hoek komen. Informatie over een conflict waarbij het slachtoffer mogelijk betrokken was, is nog zeer welkom.

  • Wie heeft een vermoeden over het motief voor deze liquidatie? Weet u wellicht iets over een conflict dat Kemal Zengin had of over mogelijke vijanden?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Klingerbergsingel

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER