Liquidatie Martin van de Pol: beelden van schutter

  • Amsterdam

De politie maakt camerabeelden openbaar van de man die Martin van De Pol heeft doodgeschoten. Op donderdag 4 maart wachtte deze schutter het slachtoffer op op de Alexander Dumaslaan, waar hij rond 14.10 uur van dichtbij meerdere keren op Van de Pol schoot.

Update

Over de schutter zijn acht tips binnengekomen, maar helaas is hij nog niet aangehouden. Ook wil de politie graag weten wie de Ford Focus bestuurde die rond het moment van de moord bij de Alexander Dumaslaan reed. Die bestuurder is mogelijk een belangrijke getuige.

Van de Pol had net iets verderop zijn 7-jarige dochter uit school gehaald. Zij was erbij toen haar vader onder vuur werd genomen. Ook een aantal andere kinderen en ouders kreeg mee dat er iets gruwelijks gebeurde.

Kenmerken schutter

Uit onderzoek blijkt dat het slachtoffer en zijn dochter langs de dader zijn gelopen, die vervolgens achter hen aanliep en toesloeg. De schutter is naar schatting 20 tot 25 jaar oud, heeft een getinte huidskleur en is 1.80 à 1.90 meter lang. Toen hij schoot, had hij het wapen in zijn linkerhand; mogelijk zegt dit iemand iets.
Die donderdagmiddag droeg de man donkerkleurige kleding, waaronder een parkajas die mogelijk van het merk Krakatau is. Verder leek hij sportschoenen aan te hebben, droeg hij een broek met smalle pijpen en had hij een lichtkleurig mondmasker op.

Vluchtroute schutter

De schutter is vóór de moord op donderdagmiddag 4 maart komen aanlopen vanaf de Andersensingel. Via het bruggetje daar liep hij de Agatha Christiesingel op en vervolgens de Alexander Dumaslaan.

212134_pol_krt5.jpg
Deel van vermoedelijke vluchtroute

Na het schieten rende hij terug de Agatha Christiesingel op. Voorbij het bruggetje kan hij linksaf de Andersensingel op zijn gerend of rechtsaf richting de Boeninlaan. Het is onbekend of de man in de omgeving een voertuig had klaarstaan of dat hij te voet verder vluchtte.

212152_amst_vdp_bbdadd.jpg
Wie is deze man?

Dag eerder rondgehangen

Een dag eerder, op woensdag 3 maart, heeft zeer waarschijnlijk dezelfde man ook in de buurt rondgehangen. Dat was vermoedelijk tussen circa 13.55 en 14.10 uur.
De politie wil graag iedereen spreken die de verdachte heeft gezien die woensdagmiddag in de omgeving van de Alexander Dumaslaan.
Ook als u in de dagen daarvoor iemand heeft gezien die aan het signalement voldoet, hoort de politie dat heel graag van u.

Mogelijke getuige

Rondom het tijdstip van de moord is in de omgeving een zwarte Ford Focus op beeld vastgelegd. De bestuurder daarvan is mogelijk een belangrijke getuige. Reed u daar met die auto of weet u wie deze persoon zou kunnen zijn, meld dat dan alstublieft.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Martin van de Pol had een rijk crimineel verleden. Het is nog onduidelijk wat precies het motief of de aanleiding is geweest voor zijn moord. Heeft u daar informatie over, neem a.u.b. contact op de met de politie.
Weet of vermoedt u wie de man op de camerabeelden is of waar hij zich mogelijk bevindt, vertel het alstublieft. Dat mag ook anoniem of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Alexander Dumaslaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.