Man (26) gewond bij liquidatiepoging

  • Amsterdam
  • Update 

De schutter en een handlanger zijn nog op vrije voeten

In de vroege ochtend van zaterdag 1 april 2017 wordt in de Amsterdamse Diamantbuurt gericht geschoten op een 26-jarige man. Hij raakt daarbij gewond aan zijn been.

Capuchons

Het slachtoffer is uit geweest met een vriendin. Het is ongeveer 05.15 uur wanneer zij met de auto aankomen in de Carillonstraat, waar de man een sleutel zou ophalen bij een familielid. Hij stapt uit en loopt richting de voordeur, maar ziet dan aan de overkant van de straat twee mannen met capuchons op in een portiek staan.

117261_amstrdm_verda.jpg
Vuurwapen

Hij roept iets naar hen in de trant van “Wat doen jullie daar?” en loopt een paar stappen in hun richting. Dan besluit hij het erbij te laten zitten en loopt hij alsnog de andere kant op. Direct loopt één van de mannen uit het portiek achter hem aan, terwijl hij uit zijn jaszak een vuurwapen tevoorschijn haalt.

Schoten

Het slachtoffer zet het op een lopen, de hoek om en de Jan Lievenstraat in. De dader weet hem niet in te halen, maar vuurt wel een aantal keer zijn wapen op hem af. Het slachtoffer wordt daarbij één maal geraakt, in zijn been, waarna de dader zich omdraait en wegrent.

117261_amstrdm_brand3.jpg
Citroën DS5

De politie vermoedt dat de schutter en zijn handlanger gebruik maakten van een zwarte Citroën DS5. Zo’n auto is later die ochtend, rond 06.55 uur, brandend aangetroffen in Amsterdam-Osdorp aan de Stoomgemaalstraat.

  • Wie heeft gezien dat op 1 april rond 06.55 uur de DS5 in brand werd gestoken in Amsterdam-Osdorp? Heeft u de twee mannen gezien en/of hoe zij de Stoomgemaalstraat hebben verlaten?
117261_amstrdm_citroen2.jpg

Die zwarte DS5 was anderhalve maand eerder gestolen op de Prinsenlaan in Rotterdam, tussen woensdagavond 15 en donderdagochtend 16 februari. Het kenteken van deze auto is 3-KKD-69, maar het is mogelijk dat er in de tussentijd valse kentekenplaten op hebben gezeten.

  • Wie heeft gezien dat de zwarte Citroën DS5 werd weggenomen, tussen woensdagavond 15 en donderdagochtend 16 februari, vanaf de Prinsenlaan in Rotterdam?

Schutter

Dankzij beveiligingscamera’s beschikt de politie over beelden van de schutter, die geheel in het donker gekleed ging. Hopelijk herkent iemand hem aan bijvoorbeeld zijn lichaamshouding of manier van bewegen. De tweede dader is niet gefilmd.

  • Wie heeft informatie over deze liquidatiepoging en/of over de identiteit van de daders?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Jan Lievensstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.