Man (27) mishandeld en beschoten in West

  • Rotterdam
  • Update 

Bij een schietincident op de Weizichtstraat is zaterdagavond 9 juni een 27-jarige Rotterdammer gewond geraakt.

Update

Er zijn drie tips binnengekomen sinds de uitzending van 11 september. De politie is nog op zoek naar meer informatie.

Op de Essenburgsingel raakt de Rotterdammer rond 21.00 uur in gesprek met zijn belagers, die in een grijze Kia Sportage rijden. Het gesprek mondt al snel uit in een ruzie.

118387_rdam-weizicht_vluchtso.jpg
Mishandeling

Het slachtoffer wordt onder andere geslagen en de auto in getrokken. Daar wordt hij mishandeld en in bedwang gehouden met een vuurwapen. Uiteindelijk weet hij te ontsnappen en rent hij richting de Weizichtstraat.

Schietincident

Op de Weizichtstraat wordt hij ingehaald en beschoten. De man raakt hierdoor gewond aan zijn been. Zijn belagers gaan er direct vandoor, waarna hij weg kan strompelen. Op de Beukelsweg wordt hij later aangetroffen door agenten.

  • Wie heeft op 9 juni rond 21.00 uur iets gezien op de Essenburgsingel en/of Weizichtstraat?
118387_rdam-weizicht_krt4.jpg
Vluchtroute daders

De grijze Kia Sportage rijdt vanuit de Weizichstraat via de Beukelsweg de wijk uit. Daarna rijdt de auto in de richting van de Mevlana moskee.

Verdachte aangehouden

Op 14 juni is na een achtervolging de Kia Sportage tot stoppen gedwongen door de politie. Een van de inzittenden kon als verdachte worden aangemerkt en zit nog vast, maar de politie is nog op zoek naar de andere mogelijke daders.

  • Wie weet meer over de inzittenden van de grijze Kia Sportage?

Minimaal twee daders

Hoeveel mannen er in de auto zaten, is niet duidelijk. Getuigen spreken van minimaal twee inzittenden. De bestuurder van de auto was blank, heeft blond haar en droeg een donker petje. Hij wordt midden twintig geschat. De andere man is breed gebouwd en kaal en hij heeft een licht getinte huidskleur. De mannen spraken Nederlands.

  • Wie heeft gezien wat de daders met het vuurwapen hebben gedaan? Mogelijk is het wapen ergens gedumpt.
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Weizichtstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.