Man (47) zwaar mishandeld na aanspreken scooterrijder

  • Almelo

De voorzitter van een speeltuin aan de Steffensweg in Almelo werd op vrijdagavond 30 juni 2023 zwaar mishandeld. Nadat hij een scooterrijder aansprak op asociaal rijgedrag, ontstond een vechtpartij. Het 47-jarige slachtoffer liep daarbij onder meer een gebroken jukbeen op.

Rond 18.45 uur sprak de voorzitter een jonge man aan die met hoge snelheid op de ingang van de speeltuin afreed. Bij dat hek stonden op dat moment twee andere jongens.
Na een woordenwisseling leek het incident met een sisser af te lopen, tót de scooterrijder zijn vader erbij haalde. Bij de daaropvolgende vechtpartij werd de 47-jarige man tegen de grond gewerkt en liep hij verschillende botbreuken op in zijn gezicht.

242124_almelo_letsel1.jpg
Slachtoffer enige tijd na de mishandeling
Wat heeft die jongen tegen zijn vader gezegd dat die man zo hoog in zijn emoties zat dat hij iemand gewoon letterlijk dood wil trappen? […] Dat snap ik echt niet.”
voorzitter speeltuin

Uit de buurt

De politie vermoedt dat de daders uit (de omgeving van) de Almelose wijk De Riet komen. De vader was op de scooter al binnen een paar minuten op de Steffensweg; grote kans dat hij daar in de buurt woont.
De recherche vermoedt dat meerdere mensen in de buurt weten wie voor de zware mishandeling verantwoordelijk zijn. Mogelijk durven ze uit angst voor de daders (nog) niet met de politie te praten. De politie hoopt dat deze mensen dit alsnog zullen doen, desnoods anoniem.

Mishandeling

Duidelijk is dat de ingeschakelde vader begonnen is met het schoppen richting het slachtoffer. Daarna heeft ook de zoon zich ermee bemoeid. De rol van de andere twee jongens is niet helemaal duidelijk. Zij stonden er in ieder geval bij.

242124_almelo_pd1.jpg
Speeltuin aan de Steffensweg in Almelo

Kenmerken

De vader reed die avond op een scooter. Hij heeft een lichte huidskleur, is zo’n 1.85 meter lang, heeft een stevig postuur en rookte een sigaret. Zijn zoon droeg donkere kleding en had een zwarte scooterhelm op met een zwarte klep.
De langste van de andere twee jongens heeft een lichte huidskleur, droeg een bril en had die avond een witte spijkerbroek aan. De tweede is vrij tenger en klein.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie zijn de daders?
  • Wie heeft iets gezien of gehoord van de mishandeling?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Steffensweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.