Man (49) zwaar mishandeld door inbrekers

  • Vinkeveen

Op een van de recreatieterreinen langs de Herenweg in Vinkeveen werd een 49-jarige man ernstig mishandeld door inbrekers. Die probeerden het chalet binnen te komen waar het slachtoffer en zijn zoon van 8 de nacht doorbrachten.

De man werd die vroege ochtend van 29 december 2022 wakker van gestommel bij de voordeur. Toen hij poolshoogte nam, zag hij twee mannen. Eén van hen begon direct te slaan. Nadat het slachtoffer op de grond belandde, kreeg hij nog meer klappen en schoppen.

232406_vinkeveen_meerluik.jpg
VW Golf met schade, en aangetroffen breekijzer

Slagboom gesloten

De politie vond later een breekijzer vlak bij het chalet. Vermoedelijk is daarmee de eerste, enorm harde klap uitgedeeld. Behalve de twee mannen die bij het chalet waren, is een derde persoon betrokken geweest. Die bestuurde de auto die door camera’s is vastgelegd bij de ingang van het chaletpark.
Het park heeft een slagboom bij de ingang, waardoor de auto het terrein niet op kon. De twee gewelddadige daders hebben, zowel naar het chalet als terug naar de slagboom, zo’n tien minuten moeten lopen. Ook zij staan op beeld.

VW Golf 7

De gebruikte auto is vermoedelijk een Volkswagen Golf type 7, met eind december schade rechts aan de voorkant. Herkent u dit voertuig en/of heeft u een idee waar de politie het kan vinden, meld dat dan alstublieft.
Ook als u meer weet over (een van) de twee mannen die het slachtoffer mishandelden, wil de politie u heel graag spreken. U kunt als u dat liever doet uw informatie anoniem doorgeven.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Contact opnemen met de politie kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Herenweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.