Man neemt geld op met bij inbraak buitgemaakte bankpas

  • Doesburg

De slaapkamer van een 75-jarige inwoner van Doesburg werd bij een inbraak op 18 januari 2020 compleet overhoopgehaald. Na de inbraak is een man met een buitgemaakte bankpas gaan pinnen; de politie hoopt dat iemand hem herkent.

Update

Er zijn zes reacties binnengekomen, bedankt! Ook is er inmiddels een verdachte op het oog.

De inbraak gebeurde bij een woning aan de Molengaarde in Doesburg. Daarbij werd een kluisje uit een kast geschroefd en meegenomen met daarin onder meer sieraden, belangrijke documenten en een aantal bankpassen.
De gestolen kluis werd overigens op 23 januari leeg teruggevonden in een sloot aan De Smalle Zijde in Veenendaal.

Pinnen in Veenendaal

Het is onduidelijk of de man op de beelden ook de inbraak heeft gepleegd, maar hij maakte wel een aantal keer misbruik van één van de gestolen bankpassen. 
Hij verscheen die avond eerst rond 22.00 uur bij een geldautomaat aan de Doctor Slotemaker de Bruïnestraat in Veenendaal. 

Rond 22.20 uur probeerde de pinner ook geld op te nemen bij een automaat aan de Paddestoelenlaan in Veenendaal. Gelukkig had het slachtoffer een daglimiet ingesteld, waardoor deze transacties werden geweigerd.

Zilverkleurige Fiat Punto

Kort na het pinnen aan de Doctor Slotemaker de Bruïnestraat keerde een zilverkleurige auto om bij de geldautomaat. Het betreft een ouder model Fiat Punto. Was dit de auto van de pinner of van een mogelijk belangrijke getuige?

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Wie herkent de pinner?

De man droeg sneakers met een felgroen accent in de hak. Herkent u de man op de beelden, mogelijk in combinatie met zijn kleding en/of een Fiat Punto? Geef het alstublieft door.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Molengaarde

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.