Update

Vrachtwagen in brand gestoken, chauffeur in coma

  • Doesburg
202435_Doesburg_brand4.jpg

In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 augustus 2020 liep een 46-jarige chauffeur ernstige brandwonden op toen zijn vrachtwagen in brand werd gestoken. Dat gebeurde rond 02.00 uur ’s nachts op het terrein van een transportbedrijf aan de Leigraafseweg in Doesburg. De chauffeur lag op dat moment te slapen in zijn cabine.

Update

Het slachtoffer is na een lange tijd uit zijn coma ontwaakt. 

De politie heeft ook drie verdachten aangehouden: een man (46) uit Den Haag, een man (50) uit Delft en een man (44) uit Dordrecht. Alle drie de mannen worden verhoord over hun aandeel bij de brandstichting. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. 

Een buurtbewoner die de chauffeur aantrof naast zijn brandende cabine heeft meteen 112 gebeld en eerste hulp verleend. Het slachtoffer verkeerde in shock en wordt sindsdien in coma gehouden. Zijn huidige toestand is kritiek, maar stabiel. Artsen bekijken zijn situatie van dag tot dag en kunnen momenteel nog niks zeggen over zijn herstel.

202435_Doesburg_brand8.jpg
Leigraafseweg in Doesburg, 20 aug. 2020
Het idee dat hij die angst heeft gehad, in die vlammen heeft gestaan en dacht: ik moet hieruit, ik moet hieruit … dat is heel zwaar.”
Zus van 46-jarig slachtoffer

Seat Ibiza

Op camerabeelden is te zien dat een kleine, lichtkleurige auto op het industrieterrein na de brand wegrijdt. De politie is er zeker van dat dit een Seat Ibiza is met daarin de brandstichters.

Groot rechercheteam

Een groot rechercheteam doet onderzoek naar de brandstichting. Het is vooralsnog onduidelijk of het om een gerichte persoonlijke actie gaat of dat de daders het gemunt hadden op het transportbedrijf waar het slachtoffer voor werkte.
De aanleiding voor de brandstichting zou ook een andere kunnen zijn en daarom worden ook andere scenario’s onderzocht.

202435_Doesburg_seat.jpg
Daders reden in een lichtkleurige Seat Ibiza

Eerdere brandstichting

Het is niet de eerste keer dat een vrachtauto van het transportbedrijf in brand werd gestoken. In oktober 2019 gebeurde dit ook al, op een parkeerplaats in Noord-Italië. Daarbij raakte gelukkig niemand gewond. De politie onderzoekt of er een verband is tussen beide zaken.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help het onderzoek verder

  • Wie heeft informatie over de daders?
  • Wie legt een link tussen de Seat Ibiza en de daders?
  • Wie kan iets vertellen over de achtergrond van deze brandstichting?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Leigraafseweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.