Mishandeling en beroving prostituee aan de Ruysdaelkade

  • Amsterdam
  • Update 

Man gebruikte veel geweld en liet haar voor dood achter

Update

Er kwamen 2 tips maar die hebben helaas nog niet naar de man geleid. Zijn beelden zijn nog te bekijken en staan op onze Facebookpagina. Deze man moet toch te herkennen zijn, deel de beelden en help mee!

De politie zoekt een man die in de vroege ochtend van maandag 4 juli een prostituee aan de Ruysdaelkade bezocht, en deze vrouw tijdens zijn bezoek heeft mishandeld en proberen te wurgen. Hij heeft net zo lang zijn handen om haar nek geknepen tot ze het bewustzijn verloor, en heeft haar daarna voor dood achtergelaten.

Verwondingen

De vrouw is na verloop van tijd bijgekomen, met overal verwondingen, maar vooral met het idee dat die man haar aan het vermoorden was.

kaart.jpg
Ruysdaelkade

Het gebeurt allemaal aan de Ruysdaelkade, een klein prostitutiegebied met zo’n tien ramen vlakbij de Albert Cuypmarkt. De dader heeft hier rondgehangen tussen 01.30 uur  en 03.00 uur ’s nachts.

  • Wie  heeft de verdachte die avond zien lopen aan de Ruysdaelkade?
dada.jpg
Verdachte op bewakingsbeelden

Ongeveer een uur voordat de verdachte toeslaat is hij al in de buurt van de prostitutiezone aan de Ruysdaelkade in Amsterdam. De man loopt die nacht vanaf 01.30 uur heen en weer op de Ruysdaelkade, en kijkt meerdere keren naar binnen bij de vrouwen. Rond 02.15 uur gaat hij bij de vrouw naar binnen.

  • Wie (her)kent de verdachte aan de hand van de camerabeelden? 

Motief

De politie heeft na onderzoek vastgesteld dat de man weliswaar een aantal persoonlijke bezittingen van de vrouw heeft meegenomen, maar dat hij haar geld gewoon in de kamer heeft laten liggen.  Ook het geld dat hij haar vooraf had betaald. Daardoor lijkt het alsof hij niet puur om de buit een vrouw zo mishandelt, maar dat het hem ook om het geweld zelf gaat. 

Getuige

De politie wil ook graag in contact komen met een belangrijke getuige. Deze man stond die maandag ochtend 4 juli rond 01.50 uur ook op de Ruysdaelkade, en is even aangesproken door de man die we zoeken. Hopelijk kan deze getuige ook meer over de dader vertellen.

  • Wie is de getuige die omstreeks 01.50 uur met de verdachte sprak?

Vertrouwelijk gesprek

Mocht u zelf ooit te maken hebben gehad met de gewelddadigheid van deze man, en wilt u liever een vertrouwelijk gesprek met de politie, bel dan met het team Nationale Inlichtingen 079-345899.  

  • Wie is ook slachtoffer geworden van deze verdachte? 
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Ruysdaelkade

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.