Mishandeling treinconducteur (53) in de trein van Venlo naar Den Haag

  • Eindhoven
  • Update¬†

Vanuit het niets wordt hij bewusteloos geslagen.

Update

1 tip. Zat u die zondagavond rond 18.55 uur in de trein van Helmond naar Eindhoven en heeft u de dader gezien of heeft u andere informatie over deze mishandeling? Meld het dan alsnog!

Op zondag 25 januari 2015 om 18.55 uur is er in de trein van Venlo naar Den Haag een treinconducteur (53) zo ernstig mishandeld dat hij bewusteloos raakte. De mishandeling vond plaats net voor station Eindhoven. De politie gaat er vanuit dat het om anti-homogeweld gaat.

tcm17334882_large.jpg
Bewusteloos

Als hij om 18.55 uur vanaf het balkon wil omroepen dat er bijna op station Eindhoven gestopt zal worden, hoort hij achter zich een mannenstem ‘vieze flikker’ roepen en geeft iemand zo’n harde vuistslag op zijn achterhoofd dat hij snel daarna het bewustzijn verliest. Hij komt weer bij als zijn collega’s hem opvangen op station Eindhoven, waar geconstateerd wordt dat hij een hersenschudding heeft. Van die hersenschudding heeft hij nog steeds last, hij heeft zelfs verminderd zicht.

  • Wie is er op zondag 25 januari 2015 om 18.55 uur getuige geweest van de mishandeling van een treinconducteur (53) in de trein van Venlo naar Den Haag?
tcm17334885_large.jpg
Motief

Er was niks gebeurd dat aanleiding gaf tot zo’n uitbarsting van een reiziger. Omdat er zo duidelijk ‘vieze flikker ‘is geroepen en de aanval heel gericht op de man was, gaat de politie er vanuit dat het om anti-homogeweld gaat.

tcm17334883_large.jpg
Getuigen

De politie heeft helaas geen signalement van de dader. Het was een aanval van achteren en de politie weet dus niet naar wie ze op camerabeelden moeten zoeken, of waar die man bijvoorbeeld is in of uitgestapt. Daarom wil de politie een dringend beroep doen op mensen die in de trein van deze conducteur hebben gezeten om zich met spoed te melden.

  • Wie heeft de dader gezien?
tcm17334886_large.jpg
Station Eindhoven

De mishandeling was om 18.55 uur net voor station Eindhoven. Misschien hebben reizigers daar iemand op een afwijkende manier de trein zien uitkomen.

  • Wie heeft er op station Eindhoven iemand gezien die op een afwijkende manier de trein uitkwam?