Mislukte gewapende overval op de Franselaan

  • Rotterdam
  • Update 

Dinsdag 28 januari, midden op de dag, 2 medewerksters van een sigarenhandel in Rotterdam helpen net een klant als er plotseling iets geheel onverwachts gebeurd…

Update

Weet u wie deze 2 mannen zijn, laat dan alstublieft van u horen bij de tiplijn of M.

Het is even na 14.30 uur als er twee mannen, met weinig goeds in de zin, naar de kleine tabakszaak Rokerspaleis Pecis lopen. De voorste man trekt nog even z’n bivakmuts recht en stapt dan resoluut naar binnen, al snel gevolgd door zijn mededader.

tcm17319721_large.jpg
Overval

De man met de bivakmuts richt een klein vuurwapen op de twee medewerksters die naar achteren zijn gevlucht. De man met de capuchon heeft uit zijn witte tas een groot mes tevoorschijn getrokken. De medewerksters hebben zich vliegensvlug opgesloten in het keukentje achter de winkel. De man met het mes springt over de balie. De 2 doodsbange vrouwen horen hem schreeuwen en op de deur beuken. De klant die nog steeds in de winkel staat lijkt tamelijk onaangedaan door alle dreigementen. Plotseling houden de twee het voor gezien, nog even het mes opbergen en weg zijn ze… zonder buit.

tcm17319718_large.jpg
Dader 1

De man die als eerst binnenkwam droeg een bivakmuts; een donkere trui van het merk Champion en een trainingsbroek met opvallende witte strepen onderaan de pijpen. In zijn handen lijkt hij een klein vuurwapen te hebben.

tcm17319719_large.jpg
Dader 2

De man die over de balie sprong droeg een donker vest met capuchon en een trainingsbroek mogelijk van het merk Puma. De tas waar hij dat grote mes uit tovert, lijkt een bigshopper van het modemerk Vila.

  • Wie herkent deze twee daders aan de hand van de getoonde bewakingsbeelden en de gegeven signalementen? Volgens de slachtoffers spraken ze beide ‘vloeiend’ Nederlands.

Franselaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.