Mislukte overval vrouw (85) in boerderij aan de Heimansbuurt

  • Alphen a/d Rijn
  • Update 

Eén van haar zoons treft zijn moeder gewond en geboeid aan in de hal van de woning.

Update

Zo’n 40 tips, vooral over de boeien. Daar heeft de politie nu voldoende informatie over. Er kwamen ook andere tips, de rechercheurs zijn daar nog druk mee, maar als u nog afwijkende zaken rond die boerderij donderdagavond 29 oktober heeft gezien, meldt het, alle extra informatie helpt.

Op donderdagavond 29 oktober 2015 om 19.45 uur wordt een vrouw (85) in haar boerderij aan de Heimansbuurt in Alphen aan de Rijn overvallen door twee mannen. Ze wordt hard tegen de grond geduwd en haar handen vastgebonden met handboeien. De ene dader blijft bij de vrouw, de ander gaat in het huis op zoek naar waardevolle spullen. Na ongeveer tien minuten vertrekken ze zonder buit.

  • Wie is er op donderdagavond 29 oktober 2015 om 19.45 uur getuige geweest van de overval op een vrouw (85) in haar boerderij aan de Heimansbuurt in Alphen aan de Rijn?
tcm17345109_large.jpg
Zoon

Rond 20.15 uur, ruim twintig minuten later, komt één van haar zonen thuis en treft tot zijn grote schrik zijn moeder gewond aan in de hal.

tcm17345103_large.jpg
Slachtoffer

Ze is hard tegen de grond gewerkt en heeft verschillende verwondingen aan haar lichaam. Verder hebben de daders handboeien strak om haar polsen gebonden en daar heeft het slachtoffer nog steeds behoorlijk wat last van.

  • Wie is er op donderdagavond 29 oktober 2015 in de buurt van de boerderij aan de Heimansbuurt geweest en heeft iets gezien wat met de overval te maken zou kunnen hebben?
tcm17345101_large.jpg
Geen buit

De daders hebben niks meegenomen. Daarom is de vraag waarom de mannen juist bij deze boerderij de overval hebben gepleegd. Het gezin heeft geen waardevolle zaken in huis. Het zijn hele normale mensen die een traditioneel boerenbestaan leiden.

  • Wie weet waarom juist deze boerderij werd overvallen?
tcm17345067_large.jpg
Daders

Het zijn twee jongemannen die in een buitenlandse taal met elkaar spraken. Ze droegen die avond donkere kleding en misschien wel het meest opvallende: ze droegen donkere werkschoenen die ook wel op een boerderij worden gedragen.

  • Wie heeft er informatie over de daders?
tcm17345100_large.jpg
Aankomst

Het is niet bekend hoe de daders bij de boerderij zijn gekomen: lopend of misschien hadden ze ergens een auto staan. Daarom wil de politie met zoveel mogelijk mensen in contact komen die op donderdagavond 29 oktober in de buurt van de boerderij zijn geweest en informatie hebben over de overval.

  • Wie heeft de daders bij de boerderij zien aankomen?
tcm17345107_large.jpg
Vlucht

De daders kunnen op een aantal manieren zijn gevlucht. De boerderij ligt aan de Heimansbuurt ter hoogte van een y-splitsing. Deze twee wegen lopen richting de dorpskern van Woubrugge. De andere weg gaat uiteindelijk over in een fietspad en loopt helemaal door tot aan Alphen aan de Rijn. De daders moeten in één van die richtingen zijn vertrokken.

  • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
tcm17345105_large.jpg
Vlucht mogelijkheid 1

Over de A. de Graaflaan reden die avond de zonen van de vrouw met hun tractoren. Zij hebben niets bijzonders gezien maar dat wil niet zeggen dat de daders hier niet geweest zijn.

tcm17345106_large.jpg
Vlucht mogelijkheid 2

Een andere mogelijkheid is dat de daders via de Heimansbuurt en het fietspad naar Alphen aan de Rijn zijn gevlucht. Als dat zo is moeten er fietsers zijn die de daders tussen 20.00 uur en 20.30 uur die avond hebben gezien.

tcm17345107_large.jpg
Vlucht mogelijkheid 3

De derde optie is dat de daders zijn gevlucht via de Vrouwgeestweg, rechts op de splitsing. De weg loopt aan de ene kant langs een haventje, aan de andere kant langs stacaravans.

tcm17345108_large.jpg
Voertuigen

Alles wat u die avond en dag heeft gezien in die omgeving kan de politie helpen bij het vinden van de daders. Dus ook bijvoorbeeld bepaalde auto’s of bestelbusjes die in die omgeving hebben rondgereden.

tcm17345102_large.jpg
Handboeien

De daders hebben zwarte handboeien gebruikt en die zijn achtergebleven om de polsen van het slachtoffer. Het zijn metalen handboeien met een schakelketting tussen de boeien. Op dit moment worden de handboeien bij het NFI onderzocht op sporen. De politie komt wel nog graag in contact met bedrijven die deze handboeien verkopen.

tcm17345104_large.jpg
Verkopers

Ze worden onder andere verkocht bij dumpstores maar de politie wil met name spreken met verkopers van de handboeien in de omgeving van Alphen aan de Rijn in de provincie Zuid-Holland.

  • Wie verkoopt de zwarte handboeien, in het bijzonder in de provincie Zuid-Holland?

Heimansbuurt

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.