Moord Ahmet Isik (36)

  • Rotterdam
  • Update 
tcm17300288_large.jpg

In 2011 besteedden we al aandacht aan deze zaak. Nu zijn er nieuwe aanknopingspunten die de zaak mogelijk kunnen oplossen.

Op zondagmiddag 12 juni 2011 vindt een wandelaar een dode man in een sloot langs de volkstuintjes aan de Roel Langerakweg in Rotterdam. Ze ziet een hand op het wateroppervlak drijven en waarschuwt de politie. Die haalt het lichaam uit de sloot en komt er al snel achter dat de dode man de geboren Turk Ahmet Isik (36) is. Zijn keel is doorgesneden en uit het onderzoek blijkt dat Ahmet in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 juni moet zijn omgebracht. Ahmet laat een vrouw en drie kinderen na.

tcm17300282_large.jpg
Niet bang

Volgens de vriendin met wie hij daar was, leek Ahmet niet bang voor de mannen. Als dat wel zo was, dan had hij ook nog makkelijk van ze kunnen wegrijden. Daarom denkt de politie dat hij hen kende en misschien zelf een afspraak met hen heeft gemaakt. Die bekenden gaven hem dan wel een klap en blijkbaar waren die vier mannen iets met hem van plan.

tcm17300279_large.jpg
Compositietekening

Van één man is een compositietekening gemaakt. De vriendin heeft die groep maar in een flits gezien, maar deze blanke man is haar het meest bijgebleven door zijn haardracht. Het leek erop alsof zijn haar overeind stond met krullen in de vorm van een kurkentrekker.  Eén van de andere mannen is waarschijnlijk een Marokkaanse man met een wat fors postuur en kort donker haar.

tcm17300283_large.jpg
Geld

Er is een aantal scenario’s voor de reden van Ahmet’s dood. Ahmet had voor zover bekend geen schulden, maar hij had wel geld uitgeleend aan anderen, voornamelijk Turken. Mogelijk is er over dat geld dat hij nog tegoed had een conflict ontstaan.

tcm17300291_large.jpg
Relatie

Dan is er het scenario dat de reden in de relationele sfeer ligt. Ahmet bleek een tuinhuisje te hebben aan de Overschiese Kleiweg in Rotterdam. Hij bleef daar regelmatig slapen en kreeg daar ook vrouwelijk bezoek.

tcm17300281_large.jpg
Criminelen

Ahmet had een legale baan als storingsmonteur en verdiende daar een goed salaris mee. Toch kan niet helemaal worden uitgesloten dat hij banden had met criminelen.

tcm17300357_large.jpg
Nieuwe oproep

Twee jaar geleden heeft de politie al een oproep gedaan naar getuigen of mensen die op een andere manier weet hebben van de dood van Ahmet Isik. Misschien kunnen bepaalde mensen nu wel praten over wat ze over de moord weten doordat hun situatie in de tussentijd veranderd is. Als dat zo is komt de politie graag met hen in contact.

tcm17300285_large.jpg
Getuige oproep

In de periode half mei tot begin juni 2011 heeft er een voor de politie onbekende Turkse vrouw bij Ahmet in zijn Chevrolet Avalanche gezeten. Ze zag eruit als een nette vrouw met waarschijnlijk lang steil haar en ze droeg een ketting. De politie weet tot op heden niet wie zij is en wat haar relatie is tot Ahmet en wil dringend met haar in contact komen.

  • Wie is er getuige geweest van de moord op Ahmet Isik (36) in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 juni in Rotterdam?

  • Wie weet wie de vier mannen zijn geweest die op woensdagavond 8 juni 2011 op de parkeerplaats stonden voor de Mevlana-moskee?

  • Wie heeft er nog meer gezien dat Ahmet daar toen werd geslagen?

  • Wie heeft er Ahmets grijze Chevrolet Avalanche later in de nacht van 8 op 9 juni gezien bij het volkstuintjescomplex aan de Roel Langerakweg in Rotterdam?

  • Wie (her)kent aan de hand van de compositietekening en/of het signalement de blanke man op de parkeerplaats?

  • Wie weet er meer over de moord op Ahmet, bijvoorbeeld over het mogelijke motief?

  • Wie is de onbekende Turkse vrouw die half mei tot begin juni 2011 bij Ahmet in zijn Chevrolet Avalanche heeft gezeten of weet wat haar relatie is tot Ahmet?
tcm17300276_large.jpg
Geheime afspraak

Op woensdagavond is hij rond 23.30 uur vertrokken vanaf de Industrieweg in Rotterdam, waar hij bij een groot bakkersbedrijf werkte als freelance storingsmonteur. Tegen zijn vrouw vertelde hij kort voor zijn vertrek dat hij die avond/nacht nog naar een andere storingsklus moest. Deze informatie blijkt achteraf onwaar. Ahmet heeft na zijn werkzaamheden nog een afspraak gehad met een vriendin met wie hij een geheime relatie had.

tcm17300284_large.jpg
Geslagen

Dat gebeurde op de parkeerplaats voor de Mevlana-moskee. Daar stond ook een groepje mannen. Toen de vrouw in haar auto wegreed bij de parkeerplaats zag ze dat Ahmet werd geslagen door één van de mannen uit het groepje.

tcm17300278_large.jpg
Chevrolet Avalanche

Ahmets grijze Chevrolet Avalanche werd later in de nacht van 8 op 9 juni gezien bij het volkstuintjescomplex aan de Roel Langerakweg in Rotterdam.

tcm17300286_large.jpg
Groep mannen

Het is enorm belangrijk om te weten wie die vier mannen zijn geweest die op woensdagavond 8 juni 2011 op de parkeerplaats stonden voor de Mevlana-moskee. Die leken daar bewust op hem te wachten. Hij had in het verleden als vechtsporter aan wedstrijden meegedaan. Hij was nog steeds sterk en in staat was om zich te verweren. Daarom lijkt het waarschijnlijk dat er meerdere mensen bij zijn dood betrokken moeten zijn.

Roel Langerakweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.