Moord op Bas Vijzelaar, politie zoekt passanten

  • Breukelen

Het lichaam van de 33-jarige Bas Vijzelaar werd zaterdagavond 14 maart 2020 aangetroffen in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen. Vijzelaar is door geweld om het leven gekomen. In het onderzoek rond zijn dood, doet de politie een dringend beroep op passanten en bekenden.

Update

Het rechercheteam wil iedereen bedanken voor de binnengekomen tips; bijna dertig! Het onderzoek is in volle gang. Heeft u informatie over deze zaak? Geef het door! 

Die zaterdagochtend zag een voorbijganger bloed, glas en een mobiele telefoon liggen op de Kanaaldijk Oost. Met behulp van een sonarboot en duikers heeft de politie Vijzelaars auto en lichaam onder het wateroppervlak aangetroffen.

Afspraak met onbekende

Bas Vijzelaar woonde samen met zijn partner in Zandvoort. Hij werkte voor een bedrijf dat handelt in exclusieve horloges. Voorafgaand aan zijn dood had hij vermoedelijk een afspraak met iemand van wie hij horloges zou kopen. Met wie en waar is onbekend. Het is ook onduidelijk waar hij om het leven is gebracht.

Dringend beroep op passanten

Vijzelaars auto is een zwarte Mercedes Benz S320CDI met het kenteken 1-XRH-32. De auto is iets ten zuiden van de Breukelerbrug, ter hoogte van Nyenrode, in het water beland.

De politie doet een dringend beroep op mensen die denken dat ze Bas Vijzelaar – eventueel in gezelschap – of de Mercedes hebben gezien tussen vrijdagavond 19.00 uur en zaterdagochtend 10.00 uur. 

Schippers

Ook als u een schipper bent, bijvoorbeeld uit de beroepsvaart, die in dat tijdvak langs de bewuste plek is gevaren; neem alstublieft contact op. U bent mogelijk een belangrijke getuige.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Achtergrondinformatie

Om meer duidelijkheid te krijgen over het leven van Bas Vijzelaar, roept de politie ook bekenden van hem op zich te melden. Weet u meer over Vijzelaar, met wie hij mogelijk een conflict had, of waarmee hij zich bezighield? Of weet u meer over de bewuste afspraak? Neem contact op, dit kan ook vertrouwelijk via het Team Nationale Inlichtingen.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Breukelen

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.