Nederlander (22) mishandeld; Seiko-horloge is belangrijk spoor

  • Split (Kroatië)

Een avondje stappen in het Kroatische Split eindigde voor een 22-jarige man uit Zuid-Holland op de eerste hulp. Hij liep onder meer een gebroken oogkas op toen een andere Nederlander hem op 20 juli 2021 in zijn gezicht sloeg. Tijdens de klap verloor de dader vermoedelijk diens Seiko-horloge.

Het slachtoffer liep met een vriendin in de buurt van het busstation van Split. Daar werd zij rond middernacht aangesproken door een man met een Rotterdamse tongval. Al gauw begon die man te schelden. Het slachtoffer probeerde de situatie nog te sussen, maar werd ineens keihard in het gezicht geslagen.

Er was een operatie aan mijn netvlies nodig. (...) Als ze dat niet op tijd hadden gedaan, was ik nu blind geweest.”
slachtoffer mishandeling
222256_Kroatië_busstation.jpg
Het bewuste busstation in Split

Opvallende ‘sleeves’

De dader is een grote, gespierde man met een lichte huidskleur en opvallend witte tanden. Hij had destijds kort, donker haar  en wordt tussen 25 en 30 jaar oud geschat. Op beide armen heeft hij sleeve-tattoos. Vermoedelijk heeft hij ook in zijn nek en op één van zijn kuiten tatoeages. Door zijn manier van praten vermoedt het slachtoffer dat zijn belager uit Rotterdam of omgeving komt.

Seiko-horloge

Tijdens het uitdelen van de klap verloor de dader vermoedelijk zijn Seiko, type Prospex Black Solar. Op dat horloge is DNA aangetroffen van een onbekende man, mogelijk de dader. Wie is de man die mét Seiko-horloge naar Kroatië vertrok, maar zonder terugkeerde?
Volgens een aantal Nederlandse getuigen zocht de man eerder die avond ook met hen ruzie. Hij zou een Feyenoord-hooligan zijn.

222256_Kroatië_horloge2.jpg
Aangetroffen horloge van het merk Seiko

Getuigen

De politie zoekt Nederlandse getuigen die de bewuste avond van 20 juli 2021 iets hebben meegekregen van het incident bij het busstation van Split. Hen wordt verzocht contact op te nemen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

  • Wie deelde de harde klap uit?
  • Wie was getuige van het incident?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

21000

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER