Neergestoken jongen (14) mogelijk slachtoffer van ruziënde jongeren

  • Rotterdam

Dinsdagmiddag 15 oktober werd een 14-jarige jongen neergestoken op de Montessoriweg in Rotterdam. Vermoedelijk was de steekpartij het gevolg van een grotere ruzie tussen jongeren uit de wijken Charlois en IJsselmonde. 

Volgens getuigen werd er eerst gevochten, waarop één van de jongeren het slachtoffer met een mes in zijn buik stak. De politie heeft een minderjarige verdachte aangehouden, maar is nog bezig met het verzamelen van allerlei bewijs.

Mogelijk twee daders

De dader is waarschijnlijk zelf nog een tiener. Mogelijk is er ook nog een tweede dader; die wist te ontkomen. Over beide personen ontvangt de politie graag meer informatie.

119660_rdam_vlucht.jpg
Vluchtroute

Ikazia-ziekenhuis

Terwijl het slachtoffer snel naar het dichtbijgelegen Ikazia-ziekenhuis wordt gebracht, blijkt uit beelden dat de groep jongeren wegrent richting het winkelcentrum Zuidplein. Daar wordt nog gezien hoe zij over de Twentsestraat richting de bussen rennen.

Beelden steekpartij opsturen

Het incident zou door een omstander zijn gefilmd. Dit filmpje is door veel mensen bekeken en gedeeld, en belangrijk voor het onderzoek. Beschikt u over deze beelden? Stuur ze alstublieft door aan de politie, desnoods anoniem. U kunt uw beelden uploaden via het tipformulier.

Beelden via WhatsApp: 06 398 55 309

Het Team Nationale Inlichtingen (TNI) heeft speciaal voor deze zaak een WhatsApp-nummer geopend: 06 398 553 09. U kunt ook hier uw beeldmateriaal naar toe appen. Als een van de weinige afdelingen binnen de politie, mag het TNI de identiteit van haar bronnen afschermen. Persoonsgegevens worden niet gedeeld met anderen binnen of buiten de politie.

Vechtpartijen in de buurt

In dezelfde buurt waren twee dagen later massale vechtpartijen waarbij een 16-jarige jongen werd neergestoken. Mogelijk is hij degene die eerder de 14-jarige jongen neerstak en was dit een wraakactie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Uw informatie is belangrijk

Weet u meer over deze incidenten of heeft u beelden? Geef het alstublieft door aan de politie. U kunt vertrouwelijk bellen met het Team Nationale Inlichtingen.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

MEER OVER