Beloning

Nieuwe impuls in onderzoek ‘vergismoord’ Rob Zweekhorst

  • Berkel en Rodenrijs

Helemaal niets in het leven van Rob Zweekhorst wees erop dat hij iets met criminele activiteiten te maken zou hebben. Toch werd hij op 1 januari 2014 op straat van dichtbij doodgeschoten. De politie gaat ervan uit dat de 44-jarige gezinsman het slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling.

Het werkelijke doelwit was zeer waarschijnlijk iemand die destijds betrokken was bij een conflict over een drugstransport. Voor de koelbloedige moord is nog altijd niemand veroordeeld, maar na bijna acht jaar lijkt er nu een ontwikkeling in de zaak te kunnen komen.

Uitzending 2015

In 2014 en nogmaals in 2015 besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan dit onderzoek. Het fragment van die tweede gelegenheid, waarin een interview met Robs weduwe, kunt u hieronder terugzien.

Vertel alsnog wat u weet

De politie heeft nieuwe informatie ontvangen en is daarmee weer volop aan de slag. Het is heel belangrijk dat mensen die al die tijd hun mond hebben gehouden, alsnog hun verhaal doen.
Wie is de schutter die Rob Zweekhorst doodschoot? Wie gaf destijds de opdracht voor die moord? Vertel alstublieft wat u weet. Dat kan uiteraard ook vertrouwelijk via het Team Nationale Inlichtingen; op die manier blijft uw identiteit afgeschermd van verdachten, hun advocaten en het directe onderzoeksteam.

222424_berkel-&_rob8.jpg
Rob Zweekhorst werd slechts 44 jaar oud
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Contact met de politie

De beloning voor de tip die tot de oplossing van deze zaak leidt, is verhoogd van 15.000 naar 25.000 euro. Uw informatie met de politie delen kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Dokkummerstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER